Sandalice za devojčice – spoj udobnog, lepog i sigurnog


Dečija oprema SavetiCipelice, sandalice, baletanke, papuče... toliko je raznih vrsta obuće koje su zastupljene naročito kod devojčica. Često gledajući druge devojčice, ili svoje mame pre svega, požele da imaju puno različitih modela u različitim bojama. Ipak, neke činjenice u vezi sa sandalicama za devojčice ne treba zanemariti, a one se ne tiču toliko estetike koliko njihove funkcionalnosti.

  • Sandalice za devojčice koje su nasleđene

Mnogo pari različite obuće znači i uglavnom mnogo novca koji se gotovo svaki čas troši, pogotovo ako je u pitanju ona kvalitetna. Sandalice za devojčice sa otvorenim i zatvorenim prstima, lakovane i sportske, kožne za svaki dan ili gumene za plažu... spisak može da ide i dalje. Dolazi se u iskušenje da se uzima obuća od starijih sestara ili drugarica, rođaka. Međutim, tu treba biti oprezan i ne uzimati obuću koja je deformisana i iznošena. Razlog je taj što se obuća već prilagodi jednom stopalu, pa može da utiče na razvoj onoga ko nju nasledi, ali i da utiče na celokupan razvoj i držanje. Srećom, kada se ima puno pari sandalica, one i ne mogu da se iznose toliko za jednu sezonu  pa uglavnom ostaju skoro nove.

  • Udobnost je na prvom mestu 

Svaka obuća, a naročito ona koja se nosi u letnjim mesecima kao što su sandalice za devojčice, mora da bude takva da se onaj ko je nosi oseća udobno i prijatno. Udobnost obično podrazumeva i to da je obuća mekana i savitljiva, da ne stvara žuljeve i da nije skučena. Odabir odgovarajuće veličine je ključan – prevelika obuće ostavlja prostor za nesigurnost i veću šansu od povrede zgloba, a premala obuća steže i neprijatna je za nošenje. Sandalice za devojčice udobne su ako su napravljene od mekane kože, omogućavaju da se nose i na čarape i na bosu nogu.

  • Popularne boje i dezeni sandalica za devojčice

Kada se pogledaju rafovi prodavnica dečje obuće, sandalice za devojčice radi se u najrazličitijim modelima. Često one prate modu obuće za odrasle, pa se dešava da se mama i ćerka namerno odluče za isti model. Dezeni su od onig dečjih šarenih i u standardnim bojama (roze, bele, crne, ljubičaste, zlatne i srebrne...). Samo treba ipak staviti kvalitet i udobnost na prvo mesto prilikom izbora, za šta se zna da nije tako lako, naročito kada devojčica zapne za baš jednu boju.

  • Sigurnost pre svega u svim uzrastima

Za prve sandalice za devojčice veoma je važno da prilikom prohodavanja pružaju čvrstinu  naročito u zglobu. Njegova fiksacija je posebno bitna da bi se sprečila povreda (dečji zglobovi su u najranijem uzrastu posebno ranjivi), jer je hod uglavnom nestabilan, i skloni su da izvrnu nogu. Zato, neka je i sandalica za najmlađe devojčice dublja – samo takva pruža neophodnu stabilnost. Takođe, materijal od kog je napravljen đon treba da sprečava klizanje. To je uglavnom guma, koja je pogodna za različite podloge, od pločica, preko betona, do neravnih podloga. Sandalice za devojčice koje imaju tanak i tvrd đon i pri najmanjem iskrenutom koraku, proklizaće, a verovatnoća povrede je izuzetno velika. 
Srodni tekstovi:


Kako bezbedno koristiti dubak za bebe?

Kroz decenije je dubak za bebe bio skoro pa neizostavan deo opreme koja se već prvih dana bebinog ži...

Detaljnije

Kreativnost kod dece – ključni faktor za srećno i zdravo odrastanje

Odrastanje predstavlja kompleksan proces, kome je potrebno posvetiti posebnu pažnju. Deca su po svoj...

Detaljnije

Praktičnost i funkcionalnost dečijih kolica

Kada je u pitanju briga o bebi, roditelji uvek žele da obezbede najbolje. U toj nameri, različita op...

Detaljnije

NE DOZVOLITE DA VAŠ SAN O JAKOM IMUNITETU POSTANE NOĆNA MORA

I te kako je jasno da je jak imunitet onaj koji nas brani od virusa, bakterija ili gljivica. Imunite...

Detaljnije
Copyright © 2018 Decije ćoše. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS