Sandalice za devojčice – spoj udobnog, lepog i sigurnog


Dečija oprema SavetiCipelice, sandalice, baletanke, papuče... toliko je raznih vrsta obuće koje su zastupljene naročito kod devojčica. Često gledajući druge devojčice, ili svoje mame pre svega, požele da imaju puno različitih modela u različitim bojama. Ipak, neke činjenice u vezi sa sandalicama za devojčice ne treba zanemariti, a one se ne tiču toliko estetike koliko njihove funkcionalnosti.

  • Sandalice za devojčice koje su nasleđene

Mnogo pari različite obuće znači i uglavnom mnogo novca koji se gotovo svaki čas troši, pogotovo ako je u pitanju ona kvalitetna. Sandalice za devojčice sa otvorenim i zatvorenim prstima, lakovane i sportske, kožne za svaki dan ili gumene za plažu... spisak može da ide i dalje. Dolazi se u iskušenje da se uzima obuća od starijih sestara ili drugarica, rođaka. Međutim, tu treba biti oprezan i ne uzimati obuću koja je deformisana i iznošena. Razlog je taj što se obuća već prilagodi jednom stopalu, pa može da utiče na razvoj onoga ko nju nasledi, ali i da utiče na celokupan razvoj i držanje. Srećom, kada se ima puno pari sandalica, one i ne mogu da se iznose toliko za jednu sezonu  pa uglavnom ostaju skoro nove.

  • Udobnost je na prvom mestu 

Svaka obuća, a naročito ona koja se nosi u letnjim mesecima kao što su sandalice za devojčice, mora da bude takva da se onaj ko je nosi oseća udobno i prijatno. Udobnost obično podrazumeva i to da je obuća mekana i savitljiva, da ne stvara žuljeve i da nije skučena. Odabir odgovarajuće veličine je ključan – prevelika obuće ostavlja prostor za nesigurnost i veću šansu od povrede zgloba, a premala obuća steže i neprijatna je za nošenje. Sandalice za devojčice udobne su ako su napravljene od mekane kože, omogućavaju da se nose i na čarape i na bosu nogu.

  • Popularne boje i dezeni sandalica za devojčice

Kada se pogledaju rafovi prodavnica dečje obuće, sandalice za devojčice radi se u najrazličitijim modelima. Često one prate modu obuće za odrasle, pa se dešava da se mama i ćerka namerno odluče za isti model. Dezeni su od onig dečjih šarenih i u standardnim bojama (roze, bele, crne, ljubičaste, zlatne i srebrne...). Samo treba ipak staviti kvalitet i udobnost na prvo mesto prilikom izbora, za šta se zna da nije tako lako, naročito kada devojčica zapne za baš jednu boju.

  • Sigurnost pre svega u svim uzrastima

Za prve sandalice za devojčice veoma je važno da prilikom prohodavanja pružaju čvrstinu  naročito u zglobu. Njegova fiksacija je posebno bitna da bi se sprečila povreda (dečji zglobovi su u najranijem uzrastu posebno ranjivi), jer je hod uglavnom nestabilan, i skloni su da izvrnu nogu. Zato, neka je i sandalica za najmlađe devojčice dublja – samo takva pruža neophodnu stabilnost. Takođe, materijal od kog je napravljen đon treba da sprečava klizanje. To je uglavnom guma, koja je pogodna za različite podloge, od pločica, preko betona, do neravnih podloga. Sandalice za devojčice koje imaju tanak i tvrd đon i pri najmanjem iskrenutom koraku, proklizaće, a verovatnoća povrede je izuzetno velika. 
Srodni tekstovi:


Pokloni za bebu: Pet ideja za poklon novorođenčetu

Čin rođenja jedna je on najlepših stvari koja može obradovati svaku porodicu. Pogotovo ako se...

Detaljnije

Zašto su deci toliko bitni peškiri za plažu?

U određenom uzrastu mališani više ne vode toliko računao brojnim aktivnostima koje će ...

Detaljnije

Svojstva koje ima kvalitetna i inovativna veštačka trava za igru svakog deteta

Opremanje prostora zahteva bavljenje podovima, specijalnim oblogama i načinima uređenja ambijenta u ...

Detaljnije

Trudnoća po nedeljama – koje nedelje su ključne?

Ako govorimo o trudnoći po nedeljama, već na samom startu treba napomenuti da trudnoća može trajati ...

Detaljnije
Copyright © 2018 Decije ćoše. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS