Mlinci sa piletinom koje će vaše dete obožavati


Zdravlje Saveti

Mlinci sa piletinom se mogu svrstati u omiljenu hranu na srpskoj trpezi. Kada pogledate mlince prva asocijacija koja vam se javlja jeste da liče na lazanje. Oni se ređaju u pleh naizmenično sa piletinom i adekvatnim sosom i nema ravnodušnih na ovo jelo. U nastavku teksta sa vama ćemo podeliti informaciju kako se oni prave. Inače se uvek traži tanjir više kada su u pitanju mlinci sa piletinom, recept je obavezno tražen i čuvan u sopstvenoj kulinarskoj kolekciji.

Kako se prave mlinci

Ukoliko Vam gosti stižu u rekordnom roku i nema vremena da napravite mlince u domaćoj radinosti problem možete rešiti njihovom kupovinom u prodavnicama koje su specijalizovane za distribuciju najviše kora za pitu i gibanicu. 

S druge strane, ako vam i to oduzima previše vremena, rešenje mogu biti najbolji burgeri u Beogradu. Možete čuti i posetiti razna mesta u prestonici gde su burgeri izvrsni. Verujemo da ste do sad otkrili jedno takvo mesto i naručujete ih redovno.

A ako pak rešite da napravite mlince, pre svega vam želimo reći da se nećete pokajati jer domaći mlinci imaju lepšu boju i većina zaljubljenika u ovo jelo tvrdi da su domaći mlinci neuporedivo ukusniji. Malo vam je sastojaka potrebno za pripremu domaćih mlinaca. 

Potrebno je oko 350 grama brašna uz dodatak dve čaše vode i malo soli. Sastojke sjediniti tako da se testo ne lepi za prste. Ostaviti testo nekih pola sata bez mešanja, nakon toga razvući ga na oko 1.5mm  i peći u tiganju ili rerni. Nakon što se iseče na trakice, staviti ga na temperaturu od 200 stepeni. Ukoliko želite možete u testo ubaciti i kokošije jaje, ovaj sastojak nije neophodan ali po želji ga možete ubaciti u testo.

Koje meso ide najbolje uz mlince

Kombinacije su brojne ali su se dve kombinacije posebno izdvojile. Miks mlinaca može biti savršen sa pilećim mesom kao i sa ćurećim. S druge strane, ma koliko ukusne mlince spremili, postoje ona deca koja će i dalje izabrati fast food, jer je to za njih izbor najbolji. Burgeri u Beogradu jesu jedan od njihovih čestih opcija, pored pomfrita i slične hrane. Možete ih naručiti ili lično pripremiti i poslužiti ih uz mlince. 

Da se vratimo sada gde smo stali. Piletinu posoliti i pržiti na ulju kada ste je iseckali na komadiće. Pomešati kiselu pavlaku i pavlaku koja je neutralnija. Ovaj sos prelijte preko mesa. Za to vreme mlince izlomiti i preliti pripremljenom vrelom supicom i tako je potrebno da odstoje da mlinci budu mekani. Nakon određenog vremena se mlinci prethodno oceđeni ubace u miks mesa i pavlake. 

Sledi ubacivanje jela u rernu dok se ne zapeče. Redosled kako ćete šta raditi može biti proizvoljan ali je čest način da prvenstveno u pekač ide piletina, nakon toga se dodaju mlinci pa fil i tako dok se sav sastav ne utroši. Nemojte prepeći jer mlinci mogu da se presuše. Preko svega je odlično izrendati tvrd sir kako bi bili sjajni naši mlinci sa piletinom. Recept je potrebno pratiti do detalja jer svaki začin ima svoju svrhu. Više o začinima napisaćemo u nastavku teksta.

Kako se prave mlinci sa piletinom

Krenite od pečenja piletine. Rerna treba da bude pripremljena na 200 stepeni. Za to vreme na ulju sjedinite crni luk, malo propržite i dodajte piletinu, biber i na kraju posolite. Ispasirajte paradajz, dodajte ga u tiganj i pržiti dok se uvri voda od paradajza. Odvojite ovaj sos na četiri dela kako bi se dobili ujednačeni mlinci sa piletinom. Recept za ovo sjajno jelo sadrži sve potrebne detalje sa svim neophodnim sastojcima kako bi mlinci sa piletinom bili sočni. Umak napravite tako što ćete izmiksovati kiselu i neutral pavlaku. Dodajte malo čilija, blago izrendajte delić muskatnog oraščića i malo origana. Slaganje mlinaca je na vašoj mašti ali kao što smo spomenuli često se prvo stavi red piletine, mlinaca pa sosa. 

Možete i krenuti sa mlincima nakon što na dno pekača stavite malo maslaca. Dodajte sos pa piletinu. Možete jelo prekriti folijom i peći na oko 200 stepeni. Možete narendati i sir na vrh, mocarelu, gaudu ili gordonzolu. Ovakvo spremljeno jelo će uvek biti pun pogodak i imaćete mogućnost da svojim gostima otkrijete tajnu kako se prave mlinci sa piletinom koji se tope pod nepcima.

Nakon što završite sa pripremom, poslužite jelo svojim klincima. Kad osete kakvi su mlinci sa piletinom, shvatiće koliko su najbolji. Burgeri u Beogradu ili neka druga brza hrana, kao što su sendviči, pica, pomfrit takođe mogu biti deo vašeg menija za klince. 






Srodni tekstovi:


Automobili na akumulator - igračka koju mališani toliko vole

Svaka generacija odrasta uz različite stvari, barem su neke manje ili više popularne u određe...

Detaljnije

Kako izbeći iritaciju od vlažnih maramica kod dece?

Vlažne maramice su mnogim roditeljima znato olakšale posao presvlačenja i dnevnog održavanja ...

Detaljnije

Praznik u dečijem stilu! Rođendani koji inspirišu!

Rođendani su više od godišnjeg obeležavanja starosti, oni su praznici u dečijem stilu,...

Detaljnije

Zašto je dobro koristiti zavese u prostoru ?

Iako nema nikakve sumnje da savremeni način uređenja prostora u većini slučajeva podrazumeva &scaron...

Detaljnije
Copyright © 2018 Decije ćoše. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS