Kako odabrati najbolje i pouzdane pelene za bebe?


Dečija oprema


Neizostavan deo dolaska na svet novorođenčeta, prvih dana u porodilištu, a zatim i svakodnevnice u svom domu, jeste presvlačenje pelena. Postoji veliki broj proizvođača, cenovnih rangova, brendova i manje poznatih marki, zbog čega roditelji mogu biti zbunjeni i u nedoumici kako da odaberu najbolje pelene za bebe. 

U tom pogledu, veoma je važno voditi računa o ključnim parametrima kvaliteta, udobnosti, jednostavnosti korišćenja, ali istovremeno naravno i cenovne isplativosti tokom kontinuirane kupovine bar tokom prve godine života. 

Antialergijska svojstva i ekološka bezbednost kao važni faktori

Različite pelene za bebe prosto mogu imati raznolik stepen prihvatljivosti na određenom tipu kože novorođenčeta. Upravo zbog toga, svaki mališan ima stepen tolerancije na materijale u skladu sa ličnom prirodom i jednokratne pelene se moraju isprobati sa posebnom pažnjom. 

Veoma je važno probati kvalitetne pelene za bebe, tako što će se ispratiti reakcija na koži, odnosno ukoliko se pojavi crvenilo i osip, kao i česti tragovi lastiša čak i kada je veličina odgovarajuća, važno je automatski promeniti proizvođača. Pored toga, ekološka prihvatljivost pokazuje bezbednost korišćenja pelena, kao i da li su u pitanju 100% prirodne teksture, zbog čega je bitno ispratiti sam sastav na pakovanju.

Odgovarajuća veličina kao kriterijum koji garantuje udobnost u svakom uzrastu

Činjenica je da pelene za bebe mogu prema svom sastavu u potpunosti odgovarati tipu kože i ne stvarati bilo kakve neželjene pojave, ali ukoliko se ne odabere odgovarajuća veličina javljaju se prvi problemi. Naime, beba će biti izuzetno napeta i nervozna usled stezanja, ili spadanja pelene, zbog čega roditelji mogu imati neprospavane noći i onda kada nisu prisutni grčevi, ili druge tegobe. 

Takođe, odgovarajuća veličina pelene za bebe sprečava prodiranje tečnosti i vlažnost izvan pelenske regije, održava efekte kreme i čini kožu nežnom, hidriranom i zaštićenom u svakom trenutku. Zbog toga, bitno je za novorođenče kupiti veličinu 0 ili 1, za težinu do oko 4,5 kilograma, pa tako sve u skladu sa uzrastom i težinom deteta.

Kupovina veće količine pelena pouzdanog proizvođača

Kada se biraju odgovarajuće pelene za bebe, važno je uzeti u obzir i dostupnost na tržištu, u dužem vremenskom periodu. Naime, ukoliko je pelena odgovarajuća novorođenčetu od prvog dana života, prosto nema potrebe za promenom proizvođača, zbog čega je kontinuitet snabdevanja značajan kriterijum odabira. Savetuje se nabavka veće količine, jer pelene za bebe u pakovanjima su znatno povoljnije u odnosu na kupovinu manjeg broja komada. 

Uz to, bitno je istaći da je sigurnost roditelja na višem nivou onda kada znaju da su detetu obezbedili dovoljan broj pelena za određeni vremenski period. Velika prednost brendova danas ogleda se u tome što su dostupni u bolje snabdevenim apotekama, drogerijama i trgovinama, a nabavka je moguća čak i putem online mreže, uz direktnu isporuku na kućnu adresu. Sve to, pruža pouzdanost i osećaj sigurnosti da neće doći do problema sa nedostatkom određene vrste jednokratne pelene, veličine i sastava na tržištu.

Najbolje pelene za bebe jesu one koje u potpunosti odgovaraju mladoj i nežnoj koži novorođenčeta, što je važno proveriti i ispitati odmah nakon dolaska na svet. Roditeljima posebno uliva sigurnost pouzdanost proizvođača čije pelene su veoma dostupne i rasprostranjene na tržištu, a pakovanja velikog broja komada pružaju čak i raznovrsne finansijske uštede, pored umirujućeg osećaja da je za bebu sve obezbeđeno.
Srodni tekstovi:


Zašto je dobro koristiti zavese u prostoru ?

Iako nema nikakve sumnje da savremeni način uređenja prostora u većini slučajeva podrazumeva &scaron...

Detaljnije

Kada mladi postaju nezavisni i samostalni?

Statistički podaci pokazuju da se mladi u Srbiji kasnije odlučuju na osamostaljivanje i započinjanje...

Detaljnije

Dušek za bebi krevetac bira se s ljubavlju

Neki mališan, kome su zvezde ovih dana namenile da se rodi, ponosno će spavati u tatinom krev...

Detaljnije

Teen soba: Kako zadovoljiti želje roditelja i potrebe tinejdžera

 Biti roditelj je divno iskustvo koje, i pored svih iskušenja koja dolaze uz njega, ima ...

Detaljnije
Copyright © 2018 Decije ćoše. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS