Kada se najviše čitaju sportske vesti?
U Srbiji je poznata floskula da smo “sportska nacija” zahvaljujući medaljama koje su nam naši sportisti doneli i koje su, u odnosu na broj stanovnika naše zemlje, zaista brojne. Zbog toga su sportske vesti neizostavna rubrika svakog medija, bilo da su u pitanju portal ili štampani mediji. Međutim, i sportske vesti se čitaju sezonski, a to zavisi od toga koje je takmičenje aktuelno.


Jesu li se sportske vesti o tenisu čitale pre Đokovićeve ere?


Nekada se čini da se sportske vesti o tenisu skoro i nisu objavljvale i čitale sve dok na scenu nisu stupili Janko Tipsarević, Đoković, Viktor Troicki, Ana Ivanović i Jelena Janković. Kada su naši takmičari počeli da nižu uspehe čini se kao da se i odnos prema tenisu promenio. Javnost je sve više pratila mečeve, a dosta njih je upisivalo decu na “beli sport” u nadi da u porodici imaju još jednog ATP igrača.


Od tada su na svim portalima najčitanije sportske vesti upravo o Noletu, ali ne samo o njegovim uspesima i padovima na turnirima. Budno se prati svaki Novakov pokret, željni su da znaju što više detalja o njegovom privatnom životu, njegovim stavovima ili putovanjima na koje ide kako bi se odmorio od napornih turnira. Kada su u toku Grend slem takmičenja, 90 odsto sportskih vesti su upravo o Noletu i njegovim protivnicima.


Fudbal i sportske vesti


Sport koji se tradicionalno najviše trenira rekreativno u Srbiji je fudbal. Skoro da ne postoji selo koje nema fudbalski teren, makar i na “male golove”. Većina odraslih muškaraca kao redovnu rekreaciju priliku za druženje sa prijateljima bira fudbal. Upravo je fudbal sport zbog kog smo proglašeni za “najbolje trenere sa kauča”. Tradicionalno, naši građani pasionirano prate uspehe dva naša najveća kluba – Crvene zvezde i Partizana. Apsolutno je nebitno da li se igraju kvalifikacije za Ligu Evrope ili neko domaće prvenstvo, sportske vesti o uspesima ova dva tima se redovno prate. Takođe, rezultati naših fudbalera u inostranstvu su izuzetno čitane sportske vesti.


Jesu li nas košarkaši razmazili?


Košarka je još jedan sport koji je decenijama na vrhu u Srbiji i trenutno je na drugom mestu po zastupljenosti i popularnosti. Osim u klupskim takmičenjima, naša košarkaška reprezentacija je uglavnom među najboljima u svetu. Uprkos tome što nas nerviraju, što nam, dok ih gledamo na terenu, više puta zastane dah, što znaju da preokrenu rezultat u poslednjih pet minuta utakmice, mi smo navikli da nam donose pobede. 

Njihove uspehe gledamo kao svoje i sa oduševljenjem ih dočekamo svaki put kada osvoje medalju. Danima se čitaju sportske vesti o njihovim uspesima. Zbog toga što su nas navikli da budu među prve tri reprezentacije, može se reći da im teško opraštamo neuspehe i da su nas delimično razmazili brojnim odličjima koje su nam doneli.


Sećamo li se vaterpolista osim kada su u toku velika takmičenja?


Sportisti koji nas nikada nisu izneverili i koji se sa svakog takmičenja vrate sa medaljom su vaterpolisti.  Sada apsolutno dominiraju na svetskoj sceni i osvojili su sve što se može osvojiti u ovom sportu. Dok traju takmičenja, sportske vesti o njihovim uspesima su među najčitanijima na svakom portal.


Činjenica da su toliko uspešni apsolutno iznenađuje jer su oni jedini koji nemaju adekvatne uslove za pripreme u zemlji, koji se ne ističu u ekipnim tamkičenjima, nego samo u reprezentativnim. Kada nije aktuelno ni jedno svetsko ili evropsko takmičenje, gotovo da zaboravimo na Mandića, Filipovića, Prlainovića i ekipu.

Srodni tekstovi:


Čarobni trenutak je tu – osetićete prve pokrete bebe između 16. i 17. nedelje trudnoće

Najuzbudljiviji trenutak u životu svake trudnice je kada oseti dugo očekivane pokrete novog života u...

Detaljnije

Da li deca mogu da uče engleski onlline?

Pitanje šta deca mogu, a šta ne mogu ne treba ni da postavljamo, često govorimo da su ...

Detaljnije

Koji su sportovi danas popularni među tinejdžerima?

Koliko je fizička aktivnost važna govore i podaci o tome kako su današnja deca sve više gojazna i ne...

Detaljnije

Kako privoleti bebu na nošenje u kengur nosiljci?

Poznato je da nosiljke za bebe mogu umnogome da olakšaju život roditeljima. Kada vaša beba uživa u n...

Detaljnije
Copyright © 2018 Decije ćoše. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS