Kako da deca savladaju engleski jezik uz pomoć društvenih igara


Saveti Saveti

Engleski jezik je jedan od najrasprostranjenijih govornih jezika a njegovo poznavanje iz godine u godinu, sa globalizacijom i dolaskom savremenih tehnologija, ima sve veći značaj. Kako bi se engleski jezik dobro savladao, sa njegovim učenjem treba početi još u detinjstvu. Društvene igre na engleskom jeziku – odličan način za učenje novog jezika

Potreba za kretanjem, aktivnošću i zabavom, odnosno za onim sadržajima koji će ih zaokupiti i fizički i mentalno, veoma je izražena. Zbog toga je poznato da je igra osnovni način na koji dete uči i otkriva svet oko sebe, a ovakav vid učenja obezbeđuje temeljno i dugoročno znanje. Kada je reč o učenju engleskog jezika, društvene igre na engleskom jeziku mogu biti odličan saveznik i mogu obezbediti celodnevnu edukativnu zabavu. Ova vrsta igara zahteva od deteta da promišlja kreativno, da se izražava verbalno ili telesno, da se kreće i na taj način će usvajati znanje drugog jezika bez posebnog truda – dakle, neće sedeti mirno i slušati nečije predavanje. Na ovaj način učenje engleskog jezika biće svojevrsna zabava a ne obaveza. 

Važno je da birate društvene igre na engleskom jeziku koje su prilagođene uzrastu vašeg deteta i koje podstiču unapređenje kognitivnih sposobnosti deteta. Kako bi se nova znanja što bolje usvojila, igrajte sa svojom decom i ostalim članovima porodice iste društvene igre na engleskom jeziku više puta.


Igra memorije za decu najmlađeg uzrasta

Učenje engleskog jezika treba da prati uzrast deteta. Zbog toga, za najmlađu decu birajte one društvene igre na engleskom koje podstiču prepoznavanje osnovnih pojomova. Kod igre memorije, deca će uz pomoć kartica pronalaziti iste pojmove i spajati ih. Kada ih spoje, pomozite im da ih zajedno sa vama imenuju. Ovakav vid učenja pomoći će najmlađima da savladaju voće, povrće, boje, oblike i druge osnovne reči na zabavan način, odnosno da povežu konkretne reči i pojmove sa novim rečima. Nakon toga, možete krenuti sa malo izazovnijim igrama i težim pojmovima. 


Strateške društvene igre engleskom za celu porodicu

„Discover The City“ je veoma popularna društvena igra na engleskom jeziku. Predstavlja jednu od verzija društvene igre Monopol, koja je popularne decenijama unazad, i namenjena je deci svih uzrasta, kao i njihovim roditeljima. U ovoj društvenoj igri na engleskom jeziku igrač ima svoje figure, kartice, gradi svoj grad u kome realizuje određene zadatke i otkriva skrivena mesta. Da bi se bilo pobednik u ovoj igri potrebno je stalno promišljanje i razvijanje najbolje strategije. Ova igra zahteva poznavanje osnovnih pojmova, čitanje i razumevanje rečenica i fraza, odnosno stalnu komunikaciju na egleskom jeziku. Kao i klasičan Monopol, društvena igra „Discover The City“ može trajati nekoliko sati. Ukoliko se umorite ili vam opadne koncentracija, možete je prekinuti i sledeći put početi tamo gde ste stali. 

Dakle, učenje engleskog jezika može biti zabavno i kroz igru koja će izmamiti osmehe na dečjim licima, kao i na licima odraslih koji igraju društvene igre na engleskom jeziku. Ovakve vrste edukativnih društvenih igara na engleskom jeziku, na našem tržištu možete pronaći u velikom broju knjižara i u radnjama koje prodaju igračke za decu. 


Srodni tekstovi:


Kada dođe trenutak da dete odvedete oftalmologu

„Ništa ne boli“ i „Bilo mi je baš zabavno kad sam gledao one sličice...

Detaljnije

Ureaplazma - da li je plod može dobiti od majke?

Ureaplazma je parazitska bakterija, sinonim za "tihu infekciju" jer se simptomi retko ispo...

Detaljnije

Internacionalne srednje škole- saveti za odabir prave škole za vaše dete

Koliko je važno da dete ide u dobru školu, šta je dobra škola prema tipovima dece sklonost ka jezici...

Detaljnije

Nabavite guralicu za decu koja je ujedno i igračka

Mnogo toga se danas ubraja u guralice, počevši od interaktivne igračke namenjene mališ...

Detaljnije
Copyright © 2018 Decije ćoše. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS