Septolete kao vaš saveznik za borbu protiv promuklosti


Saveti Zdravlje

septolete za promuklost

U moru lekova protiv promuklosti i i drugih problema sa grlom, septolete se ističu kao najbolji borac i vaš saveznik u brzom oporavku. Nekoliko faktora utiče na to da septolete budu medju najtraženijim lekovima protiv ovakve vrste zaraze ili infekcije, a sve ćemo ih spomenuti do kraja teksta. 

Na koji način rade septolete za promuklost?

U brzoj i efikasnoj borbi protiv promuklosti i stezanja u grlu, svi vam savetuju da uzmete septolete. Za promuklost je veoma važno obnoviti sluzokožu u grlu, a to je upravo ono što septolete najbolje rade. 

Kako biste sprečili dalja mikrocepanja tkiva i time ubrzali zarastanje sluzokože, potreban vam je lek koji će podstaći hidrataciju, umanjiti upalu i ojačati vaš imuni sistem.

Uzroci bola u grlu i drugih simptoma zaraza jesu bakterije, virusi i gljivice. Antiseptici su tu da pomognu u borbi protiv ovih neželjenih mikroorganizama tako što ih napadaju i sprečavaju njihovo razmnožavanje. Zbog svojih dezinfekcionih svojstava, antiseptici su česti u prvim redovima odbrane protiv bilo kakvih upala, a pogotovo upale grla.

Septolete za promuklost su najdostupnije u vidu pastila, iako se nekad mogu naći i kao sprej. U bilo kojoj formi, septolete služe za jačanje imuniteta u odbrani protiv virusa i gripova, kao i za lečenje upale grla i simptoma koji dolaze s njom.

Koji su okidači problema sa grlom?

Stanje u kome vam je glas nazalan, nejasan i hrapav naziva se promuklost, a do nje dolazi usled prejakog napinjanja grla i glasnih žica. Postoji još krivaca za stanje promuklosti, kao na primer:

  • Upale – upala grla ili pluća dovode do oticanja grla i glasnih žica, ali i do mikroprocepa u sluzokoži što vas onda tera da se naprežete dok pričate i time polako gubite glas.

  • Pušenje – poznato je da je duvanski dim izuzetno štetan, pogotovo jer napada bronhije i stavlja pritisak na glasne žice čime ih oštećuje i dovodi do trajnih posledica gubljenja glasa ili hrapavijeg glasa.

  • Alergije i zagadjen vazduh – glavni okidači začepljenih disajnih puteva tokom proleća su alergije, a tokom zime zagadjen vazduh koji stavljaju veliki stres na grlo i generalni imunitet tela, čime takodje dovode do oticanja grla i glasnih žica.

  • Stres – kao jedan od glavnih uzroka povišenog nivoa kortizola, stres je medju bitnim krivcima opalog imunog sistema. To znači da nam je teže da se odbranimo od virusnih i bakterijskih infekcija ako smo često pod stresom, a samim tim dolazimo do upala grla i simptoma promulosti.

  • Vikanje – veliki stres koji proživljavaju naše glasne žice jeste glasno vikanje i naprezanje što dovodi do malih pukotina i cepanja pa samim tim i bola dok pričamo, to jest – promuklosti. 

Kako vam pastile za grlo pomažu?

Pastile za grlo ili septolete za promuklost utiču na nekoliko bitnih faktora oporavka grla i glasnih žica, i to na sledeći način:

  • Ojačavaju imuni sistem i time pomažu u borbi protiv infekcije i oticanja grla

  • ">Lekovito bilje koje je u sastavu Streptoleta hidrira sluzokožu grla

  • Umiruje ostale simptome prehlade i gripa (poput temperature ili drhtavice)

  • Smanjuje upalu svojim antiseptičkim (dezinfekcionim) dejstvom.


Pošto u sastav septoleta ulaze prirodni sastojci poput lekovitih biljaka, one su savršeno rešenje za ljude koji preferiraju prirodno lečenje od virusa i drugih bolesti.


Srodni tekstovi:


Deca i kućni ljubimci: Kada je pravo vreme?

Jedno od najčešćih pitanja koje deca postavljaju roditeljima je ono vezano za kućne ljubimce ...

Detaljnije

Polazak u vrtić - veliki korak za sve

Polazak u vrtić je uvek propraćen mešavinom osećanja: uzbuđenja, blage nervoze, sreće, ali ma...

Detaljnije

Benefititi ulja kumina na zdravlje dece

Ulje kumina, poznato kao crni kumin ili Nigella sativa, vekovima je cenjeno u različitim kulturama &...

Detaljnije

Kada dođe trenutak da dete odvedete oftalmologu

„Ništa ne boli“ i „Bilo mi je baš zabavno kad sam gledao one sličice...

Detaljnije
Copyright © 2018 Decije ćoše. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS