Izaberite najlepši školski pribor za mališane


Dečija oprema Dečija oprema

Već krajem avgusta sledi užurbana priprema za početak nove školske godine. Ukoliko postoje brojne obaveze koji roditelji obavljaju tokom radnog dana, detaljan spisak potrebnih stvari je uvek dobrodošao. Ukoliko školarci polaze u prvi razred, celokupan sadržaj školskog pribora mora biti nov i uredan. Prvi polazak u školu podrazumeva kupovinu rančeva, knjiga i pernica. Ranac i pernice se mogu nositi i koristiti kroz dalje školovanje, dok se sveske i knjige prilagođavaju novim nastavnim predmetima. Već nakon roditeljskog sastanka, imaćete u vidu celokupan potrebni sadržaj neophodan za uspešno rešavanje domaćih zadataka.

Unutrašnji sadržaj pernica za školu

Kupovinom pernice za školu, neophodno je obratiti pažnju na njen unutrašnji sadržaj. Najčešće se biraju prazne pernice sa dovoljno slobodnog prostora za uredno upakovan pribor za pisanje i crtanje. Uz pernice za školu, kupuju se obične olovke, bojice, gumice, zarezač, lenjir i mali podsetnik predmetnih obaveza za nastavnu nedelju.

Roditelji se uvek opredeljuju za prazne pernice, čiji će sadržaj uz konsultaciju sa svojim školarcima, zajedno odabrati. Deca vole da su uključena u obaveze odabira i kupovine školskog pribora. Afinitet za ono što zaista vole, učiniće da zavole brojne školske obaveze.

Karakterističan izgled punih pernica znači potpunu opremljenost novim školskim priborom, pri čemu njihov spoljašnji izgled ima tvrdi povez materijala. Pune pernice su uglavnom dvodelne, sa odvojenim sadržajem pisanog i materijala za crtanje. 

Pernice svojim unutrašnjim sadržajem moraju izgledati pregledno i uredno, tako da se učenik u svakom trenutku snađe. Ukoliko se kupovina pernica svodi na prazan unutrašnji sadržaj, ne treba zaboraviti kupovinu rezervnih olovaka i gumica čija je upotreba najčešća.

Dostupni dezeni pernica za školu

Dezeni pernica za školu, oduvek su predstavljale izazov prilikom kupovine školskog pribora. Dostupni su raznovrsni dezeni načinjeni po ukusu za dečake i devojčice. Dečaci vole plavu ili crvenu boju, preferiraju odabir pernica sa omiljenim crtanim likom, junakom ili sportskim klubom. Devojčice vole nežnije boje, pink, žutu, ljubičastu ili zelenu. Dezeni koje devojčice vole, odnose se na cveće, princeze i raznobojne šare koje imitiraju modnu dekoraciju. 

U odnosu na dečake, kojima odabir školskog pribora može biti jednostavan, devojčice vole detaljnije izražene dezene školskog pribora. Devojčice vole aplikacije kojima su pernice raznobojnim dezenima našarane. Zajednička karakteristika za svakog đaka, čini uparenost celokupnog školskog pribora sa bojom i dezenom školskog ranca.

Najčešće korišćen školski pribor iz sadržaja pernica

Odabir pernica uglavnom podrazumeva dvodelni odabir, kojim su odvojeni potreban pribor za pisanje i crtanje. Prvaci prvih dana škole pretežno koriste bojice, njima se umetnički izražavaju, obeležavaju naučna slova i brojeve. Bojice i flomasteri su najčešće korišćen školski pribor iz pernica, pri čemu se usled čestog korišćenja moraju obnavljati.

Neizostavan deo školske pernice čine i gumice za brisanje, čija česta upotreba zahteva dodatnu kupovinu. Najbolji odabir gumica čine one sa oštrim ivicama, tvrdog otiska. Zarezači služe za oštrenje olovaka pri čemu su najpraktičniji oni sa dodatkom posude. 

Većinu potrebnog pribora možete nabaviti pre početka školske godine, što se odnosi na sadržaj koji pernice treba da sadrže. Zahtevi nastavnog plana i jedinica, odrediće potrebne sveske, njihove dimenzije i dodatni školski pribor. Knjige su individualne i zavise od odabranog izdavača.


Srodni tekstovi:


Šta sve treba da spakujete detetu u ranac za vrtić?

Kao roditelj sigurno u svakom trenutku brinete za svoje dete i uvek želite da bude u potpunosti prip...

Detaljnije

Auto sedišta za bebe i decu postala su deo njihovog odrastanja

 Mora se priznati da u ne tako davnoj prošlosti nije bilo govora o tome da je neophodno ...

Detaljnije

Promene u organizmu koje ukazuju da su u toku plodni dani

Da li su plodni dani u toku ili ne možete vrlo jednostavno izračuniti pomoću kalendara, ukoliko redo...

Detaljnije

Kada mladi postaju nezavisni i samostalni?

Statistički podaci pokazuju da se mladi u Srbiji kasnije odlučuju na osamostaljivanje i započinjanje...

Detaljnije
Copyright © 2018 Decije ćoše. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS