Internacionalne srednje škole- saveti za odabir prave škole za vaše dete


Saveti Saveti


Koliko je važno da dete ide u dobru školu, šta je dobra škola prema tipovima dece sklonost ka jezicima i upis u internacionalne srednje škole. Većina roditelja nije zadovoljna državnim načinom obrazovanja, ali se ne usuđuju da pristupe drugačijem obrazovnom procesu. Promena, sve ono što je neuobičajeno i retko može biti izvor straha i stresa. Razmišljati o drugačijim formama obrazovanja da bi dete bilo elokventnije i radosnije nije ni malo loše jer vrednosti određene škole trebaju biti paralelne vrednostima iz porodice. Važno je da dete ide u školu koja odgovara njegovom karakteru i sposobnostima, pa je bezumno dete koje voli citirati Šekspira poslati u školu u kojoj je izražena matematika, na primer. Takve greške mogu koštati i dete i roditelja kroz budući život.


Interesovanja deteta i odabir škole 

Dete koje nema izrazita interesovanja i koje je povučeno u sebe često ne može da se uključi u školski program u odgovarajućoj meri i u sve ono što je vama važno. Tada treba istražiti hobije deteta i voditi se njima prilikom odabira škole. Pored toga, postoje deca koja su marljiva ali svoj potencijal ne mogu da izraze u klasičnom vidu obrazovanja pa često stagniraju osećajući se kao da nešto u sistemu školstva nedostaje. Takođe, neka deca su preterano osetljiva i svaka strogoća i nametanje obaveza im stvaraju gubitak interesovanja i nesigurnost, a ujedno i neuspeh. Osećaj bespomoćnosti i nepripadnosti određenoj školi može činiti da dete ne sklapa prijateljstva i da postane asocijalno. Zatim, ona izrazito stidljiva deca koja su pritom i životno neodlučna i ne inicijativna, u pogrešnim školama mogu ostati zauvek neispunjenog potencijala. Nasuprot stidljivima - nemirna deca koja od strane drugih trpe konstantnu napetost, imajući osećaj krivice u školi koja ne zna da se nosi sa hiperaktivnim ponašanjem teško im je da budu produktivni. Iz svih ovih razloga, značajno je da roditelj podstiče dete da upiše školu koja je prikladna njegovim interesovanjima, pa makar to bile sportske škole, umetničke, zanati ili jezičke škole. Dete koje je od strane roditelja pravilno usmereno i tačno zna šta želi ono može maximalno izraziti svoj potencijal. 


Sklonost ka stranim jezicima i usmerenje  

Smatra se da deca koja imaju razvijeniju desnu moždanu hemisferu jesu ona koja dubinski gledaju svet, emotivno i elokventno. Njih najčešće privlače  književne i jezičke tematike, ali i istorija. Želja da spoznaju što više jezika sveta i budu kroz život kreativni i uspešni dodatni im je bonus. Dete sa dobrom memorijom i muzičkim osećajem lako može naučiti veliki broj jezika i razvijati svoje verbalne veštine. Za takvo dete idealne su jezičke gimnazije ali i internacionalne škole. 


Internacionalne srednje škole i jezičke sposobnosti

Deca koja imaju predispoziciju za jezičke škole uspešno mogu biti deo dvojezičnog obrazovanja. Internacionalne srednje škole još od detinjstva povećavaju mentalni potencijal kod dece šireći im horizonte. Razgranatost između srpske i najčešće engleske tradicije kod dece će pružati fleksibilnost ka drugačijim kulturama i buditi interes ka istraživanju. Nesumnjivo je da dvojezičnost ima pozitivan uticaj na decu i da jezička atmosfera može stvoriti genijalno dete. Internacionalne srednje škole nude programe za decu još od vrtićkog uzrasta pa sve do polaska na fakultet. Program internacionalne srednje škole savremen je i obiman ali će sigurno pomoći da dete upiše bilo koji fakultet na svetu. U okviru školovanja moguće je steći evropske sertifikate i učestvovati u različitim sekcijama. 

 






Srodni tekstovi:


Benefititi ulja kumina na zdravlje dece

Ulje kumina, poznato kao crni kumin ili Nigella sativa, vekovima je cenjeno u različitim kulturama &...

Detaljnije

Sjajni dečiji prsluci kao garderoba koja im daje komfor i toplotu

Odevni predmeti za mališane biraju se sa oduševljenjem, posebno jer današnja tr...

Detaljnije

Upis u srednju školu – važna odluka svakog osnovca

Završetak osnovne škole i upis u srednju predstavlja veoma važnu prekretnicu u životu svakog osmaka....

Detaljnije

Kako pomoći roditeljima čija beba ima grčeve?

Roditeljstvo može biti jedno od najuzbudljivijih, ali i najizazovnijih iskustava u životu. Kada se s...

Detaljnije
Copyright © 2018 Decije ćoše. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS