Kako spremiti imunitet za zimu?


Zdravlje Zdravlje


Kao što kaže poznata Ex-Yu pesma, dolazi zima. Da li će biti duga i hladna, ostaje da bude procena meteorologa. Ipak, ono što se može znati zasigurno. Sasvim sigurno će biti puna novih formi gripa i drugih bolesti koje jedva čekaju da napadnu naš oslabljen imunitet. Imunitet nam služi da bude naša prvi i najbolja linija odbrane protiv štetnih bakterija i virusa, stoga treba da uradimo sve da ga zaštitimo tokom izazovnog, hladnog perioda. Evo par saveta i stvari koje možete učiniti da bi ste postigli upravo ovaj efekat. 


Zdrava ishrana


Hraniti se zdravo treba uvek, naravno, ali posebno treba obratiti pažnju na zdravu ishranu tokom zimskih meseci. Tada, naš imunitet biva izazvan dodatno od strane hladnoće i potrebno mu je što je više moguće vitamina koji će ojačati naše telo i metabolizam. Ishrana bogata voćem uneće u vaše telo upravo te preko potrebne vitamine i vizalizirati vaš imunitet. Ipak ponekad samo uzimati voće, koje zimi može biti oskudno, nije dovoljno. Ponekad je potrebna pomoć.


Probiotici


Ta  pomoć dolazi u obliko probiotika koji vam pomažu da u svoje telo tokom zime unesete sve preko potrebne virtamine bez izuzetka. Probiotici su suplementi u ishrani koji će pomoći vašem telu da ostane zdravo i sposobno za opiranje bolistima i zarazama. Imunitet, u svojoj borbi protiv mikrobioloških i drugih pretnji, poprilično zavisi od zdravlja tela i dostupnosti vitamina. Da bi mogao da radi, potrebno je da ima sve ovo na raspolaganju, stoga budite uvereni da je uzimanje vitamina i te kako veliki deo zdravlja tokom zimskih meseci. O upotrebi probiotika se, naravno, posavetujte sa lekarom. U svemu je bitn amera i moguće je da preterate. Međutim, da bi ste uopšte znali koji vam je probiotik potreban, najbolje ja da najpre uradite krvnu sliku u medicinskoj laboratoriji.


Čemu služe laboratorije?


Laboratorije nam pružaju uvid o to kakvo je stanje našeg tela i kako se najbolje sa njim ophoditi. Samim time, budite sigurni da je rađenje krvne slike i drugih testova odličan na čin da ostanete zdravi. Prevencija je ključ, stoga se dobro spremite i uradite ovo pre sezone gripa. Rezultati nalaza biće odličan putokaz za dobro zdravlje. Uzimte ono čega vam fali i poslušajte savete doktora i drugih eskperata iz polja medicine. Budite pažljivi i doslovice pratite njihove instrukcije. Ovo je najbolji način da vaše telo bude zdravo i spremno za borbu protiv zimskih zaraza. 


Stres i odmor


Uz sve ovo, naravno, morate raidi i stvari koje je teško prepisati, već koje svako mora raditi sam i zdravorazumski. Pričamo o smanjivanju stresa i redovnom odmoru. Da bi imunitet bio sposoban, telo mora biti zdravo i odmorno. Što ste vi više hronično umorni ili pod konstantim stresom, to je vaš imunitet manje sposoban da se sukobi sa izazovima koji dolaze od strane malicioznih bakterija i virusa. Spavajte redovno (oko 8 sati), odmarajte se redovno i izbegavajte nepotreban stres što je to više moguće. 

Za kraj, preporučujemo da krenete da radite lagane vežbe. Ne spremate se za maraton ili teretanu, već čisto lagano istezanje svakog jutra. Ovo će pomoći vašem metabolizmu i imunom sistemu!

Srodni tekstovi:


Odaberite pogodnu školsku torbu za svog srednjoškolca

Period osnovne i srednje škole je izuzetno važan za pravilan razvoj vašeg deteta. Sve ...

Detaljnije

Da li deca treba da nose nakit

Kada se odlučimo da nekome za poklon kupimo nakit onda se podrazumeva da tu osobu dobro poznajemo. D...

Detaljnije

Novogodišnja jelka unosi radost u svaki dom

U nekim porodicama već u novembru uveliko se sprema doček Nove godine. Nije ni čudo, jer mala deca i...

Detaljnije

Kada dete treba da dobije pristup internetu?

Postoje pitanja na koja vam niko ne može dati odgovor, a da on bude u potpunosti tačan. Jedno od tak...

Detaljnije
Copyright © 2018 Decije ćoše. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS