Šta je sve potrebno školarcu za polazak u školu


Dečija oprema Dečija oprema

školski pribor


Za školarce uzbuđenje, za roditelje noćna mora! Pripremanje za polazak u školu  osim što podrazumeva određene troškove, podrazumeva i poprilično dosta stresa u kupovini. Da li kupivati u najbližoj knjižari (po pravilu i najskupljoj) ili otići u neku veću i sveobuhvatniju, a jeftiniju? Možda kupovati i u marketima, hipermarketima, koji godinama unazad već u avgustu izbace na rafove gotovo sve za školu. Svega ima, samo da školarci uče – kao da se ta rečenica sama nameće.

Uštedite vreme i naručite školski pribor putem online kupovine 

Sve navedeno se može zameniti i onlajn kupovinom. Prednosti su brojne: lakše je, udobnije, preglednije, postoje brojne pogodnosti. Kupovina školskog pribora u online knjižari Prima obuhvata sve te prednosti, te u njoj mogu da se kupe sve vrste  školskog pribora, i to sveske, blokovi, notesi, rezači, flomasteri, sve vrste bojica... Takođe, tu je i gift program koji će dobro doći za kupovinu poklona kada krenu brojni  rođendani školskih drugara.

Pribor za školu – od olovke do mušeme za likovno

A postoji i posebna čaša za likovno. Nekada se donosilo čanče, ko je kakvo imao, a danas postoji sve za sve. Sve što niste ni zamišljali da postoji, krije se u knjižarama koje neki put deluju kao rupa bez dna. I gotovo svaka knjižara nudi asortiman prilagođen svačijem džepu – te se može kuputi i najkvalitetniji pribor, koji je i najskuplji, do onog manje kvalitetnog i svakako jeftinijeg.

Pribor za pisanje i crtanje

U pribor za pisanje i crtanje spadaju olovke, naliv pera, hemijske, drvene bojice, voštane bojice, flomasteri. Olovke koje su potrebne za rad u mlađim  razredima jesu grafitne, takozvane obične olovke. One se razlikuju po tome da li je grafit mekši ili tvrđi, i kakav trag ostavlja olovka u zavisnosti od toga. Minerice dolaze u opticaj za korišćenje tek u kasnijim razredima. Drvene bojice i flomasteri su takođe sastavni deo svake pernice. Treba kupiti neke zadovoljavajućeg kvaliteta, ni prejeftine ni preskupe. Olovke , flomasteri i bojice se vrlo često gube u zaboravljaju u školi, pa nema preteranog smisla plaćati skupo taj pribor. Naliv pero ili penkalo, uz neizostavne patrone i brisač za naliv pero, u upotrebu ulazi najčešće u drugom razredu osnovne škole. Uz sve ovo, treba dodati i gumice za brisanje, rezače, lenjir, makaze i lepak u stiku kao neizostavni pribor u pernici.

Različite vrste svezaka

Velike, male, na linije, na kvadratiće, prazne, ukoričene, sa spiralom, sa marginama i bez njih... A onda dezeni... Popularni crtani likovi, za one malo starije popularne internet zvezde, sportovi, šljokice, piši-briši... Opcije su skoro bezgranične. Sve u zavisnosti od predmeta, biraju se različite sveske, a to je najbolje kupovati onda kada nastavnik kaže tačno koja je potrebna. 

Pribor za likovno

U početku, dovoljan je samo blok za crtanje, koji se može nositi u posebnoj kesi ili u rancu (ako je u pitanju blok broj 4 ili 3), i bojice koje već učenik ima u pernici. U drugom razredu situacija se dodatno komplikuje. Na scenu stupaju i vodene boje i tempere, mušema za školsku klupu, čaša za vodu, četkice različite debljine.

Srodni tekstovi:


Kako da pravilno održavate drvene igračke

Svaki roditelj se bar jednom suočio sa frustracijom oko količine plastike u dečijim igračkama i njih...

Detaljnije

Prvi put kod zubara

Dečji stomatolog svakako nije običan stomatolog, to vam može reći svako ko je imao priliku da svog m...

Detaljnije

Da li deca treba da nose nakit

Kada se odlučimo da nekome za poklon kupimo nakit onda se podrazumeva da tu osobu dobro poznajemo. D...

Detaljnije

Svojstva koje ima kvalitetna i inovativna veštačka trava za igru svakog deteta

Opremanje prostora zahteva bavljenje podovima, specijalnim oblogama i načinima uređenja ambijenta u ...

Detaljnije
Copyright © 2018 Decije ćoše. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS