Šta je sve potrebno školarcu za polazak u školu


Dečija oprema Dečija oprema

školski pribor


Za školarce uzbuđenje, za roditelje noćna mora! Pripremanje za polazak u školu  osim što podrazumeva određene troškove, podrazumeva i poprilično dosta stresa u kupovini. Da li kupivati u najbližoj knjižari (po pravilu i najskupljoj) ili otići u neku veću i sveobuhvatniju, a jeftiniju? Možda kupovati i u marketima, hipermarketima, koji godinama unazad već u avgustu izbace na rafove gotovo sve za školu. Svega ima, samo da školarci uče – kao da se ta rečenica sama nameće.

Uštedite vreme i naručite školski pribor putem online kupovine 

Sve navedeno se može zameniti i onlajn kupovinom. Prednosti su brojne: lakše je, udobnije, preglednije, postoje brojne pogodnosti. Kupovina školskog pribora u online knjižari Prima obuhvata sve te prednosti, te u njoj mogu da se kupe sve vrste  školskog pribora, i to sveske, blokovi, notesi, rezači, flomasteri, sve vrste bojica... Takođe, tu je i gift program koji će dobro doći za kupovinu poklona kada krenu brojni  rođendani školskih drugara.

Pribor za školu – od olovke do mušeme za likovno

A postoji i posebna čaša za likovno. Nekada se donosilo čanče, ko je kakvo imao, a danas postoji sve za sve. Sve što niste ni zamišljali da postoji, krije se u knjižarama koje neki put deluju kao rupa bez dna. I gotovo svaka knjižara nudi asortiman prilagođen svačijem džepu – te se može kuputi i najkvalitetniji pribor, koji je i najskuplji, do onog manje kvalitetnog i svakako jeftinijeg.

Pribor za pisanje i crtanje

U pribor za pisanje i crtanje spadaju olovke, naliv pera, hemijske, drvene bojice, voštane bojice, flomasteri. Olovke koje su potrebne za rad u mlađim  razredima jesu grafitne, takozvane obične olovke. One se razlikuju po tome da li je grafit mekši ili tvrđi, i kakav trag ostavlja olovka u zavisnosti od toga. Minerice dolaze u opticaj za korišćenje tek u kasnijim razredima. Drvene bojice i flomasteri su takođe sastavni deo svake pernice. Treba kupiti neke zadovoljavajućeg kvaliteta, ni prejeftine ni preskupe. Olovke , flomasteri i bojice se vrlo često gube u zaboravljaju u školi, pa nema preteranog smisla plaćati skupo taj pribor. Naliv pero ili penkalo, uz neizostavne patrone i brisač za naliv pero, u upotrebu ulazi najčešće u drugom razredu osnovne škole. Uz sve ovo, treba dodati i gumice za brisanje, rezače, lenjir, makaze i lepak u stiku kao neizostavni pribor u pernici.

Različite vrste svezaka

Velike, male, na linije, na kvadratiće, prazne, ukoričene, sa spiralom, sa marginama i bez njih... A onda dezeni... Popularni crtani likovi, za one malo starije popularne internet zvezde, sportovi, šljokice, piši-briši... Opcije su skoro bezgranične. Sve u zavisnosti od predmeta, biraju se različite sveske, a to je najbolje kupovati onda kada nastavnik kaže tačno koja je potrebna. 

Pribor za likovno

U početku, dovoljan je samo blok za crtanje, koji se može nositi u posebnoj kesi ili u rancu (ako je u pitanju blok broj 4 ili 3), i bojice koje već učenik ima u pernici. U drugom razredu situacija se dodatno komplikuje. Na scenu stupaju i vodene boje i tempere, mušema za školsku klupu, čaša za vodu, četkice različite debljine.

Srodni tekstovi:


Koji su sportovi danas popularni među tinejdžerima?

Koliko je fizička aktivnost važna govore i podaci o tome kako su današnja deca sve više gojazna i ne...

Detaljnije

EEG pregled kod dece: prednosti i izazovi

Elektroencefalografija (EEG) je neinvazivna metoda koja se koristi za merenje električne aktivnosti ...

Detaljnije

Kako odabrati najbolje i pouzdane pelene za bebe?

Neizostavan deo dolaska na svet novorođenčeta, prvih dana u porodilištu, a zatim i svakodnevn...

Detaljnije

Kako da deca savladaju engleski jezik uz pomoć društvenih igara

Engleski jezik je jedan od najrasprostranjenijih govornih jezika a njegovo poznavanje iz godine u go...

Detaljnije
Copyright © 2018 Decije ćoše. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS