Nekoliko saveta za lakše putovanje sa bebom


Saveti Saveti

Ukoliko planirate da putujete sa svojom bebom sigurno se pitate na koji način da to izvedete. Putovanje sa bebom može biti izazovno, ali uz dobru organizaciju i pripremu, može biti i nezaboravno iskustvo za celu porodicu. U nastavku pročitajte par saveta koja će vam pomoći da se pripremite za putovanje sa bebom i da ga učinite što prijatnijim i sigurnijim.

Odaberite destinaciju koja je prikladna za bebe

Kada planirate putovanje sa bebom, važno je da odaberete destinaciju koja je posebno prilagođena i mogu se uklopiti u njihove potrebe.

Otputujte u Pariz sa bebom ako želite da imate divan odmor i mnoge mogućnosti za posete različitih lokacija sa bebom. Pariz, ali i drugi evropski gradovi nude mnogobrojne pogodnosti i mogućnosti za uživanje sa bebom.

Prilikom odabira destinacije, prvo treba da razmotrite faktore kao što su klima, vreme putovanja, sigurnost i dostupnost medicinskih ustanova. Bebe su posebno osetljive na promene temperature, pa je važno da izaberete destinaciju sa blagom klimom i umerenim vremenskim uslovima. Takođe, treba da izbegavate destinacije sa ekstremnim vremenskim uslovima, kao što su visoke temperature ili hladnoća.

Pored toga, treba da proverite da li destinacija pruža odrđene pogodnosti za bebe. To uključuje parkove, prostorije za presvlačenje i hranjenje beba, kao i lak pristup javnom prevozu. Ove pogodnosti će vam olakšati celo putovanje.

Takođe, važno je da proverite dostupnost medicinskih ustanova na destinaciji. Niko ne želi da se suoči sa zdravstvenim problemima tokom putovanja, ali je bolje biti spreman. Proverite da li postoji dobar pristup lekarima, apotekama i bolnicama, kako biste bili sigurni da će vam biti na raspolaganju u slučaju bilo kakvih neplaniranih situacija.

Kada putujete sa bebom, takođe je važno da se informišete o lokalnim pravilima i propisima koji se odnose na putovanje sa decom. Proverite da li postoji posebna oprema koju treba da ponesete, kao što su autosedišta ili kolica, kako biste se pridržavali propisa i osigurali bezbednost vaše bebe.

Napravite spisak neophodnih stvari 

Kako biste se pripremili za putovanje, važno je napraviti detaljan spisak svih neophodnih stvari koje će vam biti potrebne za bebu. Ovo će vam pomoći da se osećate sigurno i da budete spremni za sve situacije.

Jedna od najbitnijih stvari koje treba da ponesete su pelene. Bez obzira na to da li koristite jednokratne pelene ili platnene, osigurajte da imate dovoljno za celo putovanje, pogotovo ako je beba alergična na pelene drugih proizvođača koje biste možda mogli da kupite na putovanju. Takođe, ne zaboravite vlažne maramice i kremu za bebu kako biste održali bebinu kožu čistom i zaštićenom.

Sledeća stavka na spisku je odeća za presvlačenje. Budući da bebe često prljaju svoju odeću, preporučuje se da ponesete dovoljno kompleta, čak i nekoliko rezervnih. Obratite pažnju na vremenske uslove na odredištu kako biste se adekvatno spakovali.

Hrana je još jedna važna stavka koju ne smete zaboraviti. Ako dojite, osigurajte da imate dovoljno mleka za putovanje. Ako koristite formulu, ponesite dovoljno za ceo put, plus rezervnu količinu u slučaju nepredviđenih okolnosti. Ako beba već jede čvrstu hranu, ponesite dovoljno obroka za putovanje, pogotovo ako idete na nekoj specifičnoj destinaciji. Uvek je dobro imati pri ruci i neke zdrave grickalice za bebu.

Ponesite i igračke, kako bi se beba zabavljala tokom puta. Ponesite njene omiljene igračke koje će joj pružiti osećaj sigurnosti.

Naravno, ne zaboravite na ostale bitne stvari kao što su cucla, toplomer, krema za sunčanje, termos za toplu vodu, sterilizator za cuclu i slično. Sve ove stvari mogu biti od velike pomoći tokom putovanja sa bebom.

Kada pravite spisak, dobro je razmisliti o svim mogućim situacijama koje se mogu desiti tokom putovanja i na osnovu toga dodati ili oduzeti stavke. Važno je biti dobro pripremljen kako biste se osećali sigurno i spokojno tokom putovanja sa bebom.

Budite spremni na neočekivano

Kada putujete sa bebom, važno je biti svestan da se uvek može desiti nešto neočekivano. Bez obzira na to koliko dobro organizujete putovanje, beba je mala i ranjiva, te je potrebno biti spreman za sve moguće situacije.

Važno je imati osnovnu opremu za prvu pomoć pri ruci. Bebe su sklone sitnim povredama poput ogrebotina ili ujeda insekata, pa je važno imati dezinfekciono sredstvo, flaster, sterilne gaze i antiseptik. Takođe, trebali biste imati toplomer kako biste mogli pratiti temperaturu bebe i reagovati na vreme ako primetite da je beba bolesna.

Pored osnovne opreme za prvu pomoć, trebalo bi da imate neophodne lekove koje beba može koristiti. Ako je beba na terapiji ili ima neke posebne potrebe, obavezno ponesite dovoljnu količinu lekova kako biste bili sigurni da će vam biti dovoljno tokom celog putovanja. Takođe, konsultujte se sa pedijatrom pre putovanja kako biste bili sigurni da je beba zdrava i da biste dobili preporuke o lekovima ili dodacima ishrani koje beba može koristiti tokom puta.

Važno je napomenuti da putovanje može uticati na bebine navike i rutine. Bebe su osetljive na promene okruženja i mogu imati poteškoće sa spavanjem ili hranjenjem tokom puta. Budite fleksibilni i prilagodite se bebinim potrebama. 

Takođe, treba da budete spremni na moguće promene u bebinom raspoloženju. Putovanje može biti stresno za bebu, pa je moguće da će biti nervozna ili plačljiva. Budite strpljivi i pružite joj dodatnu pažnju i ljubav kako biste je umirili i kako bi se osećala sigurno.

Uz sve ove pripreme i savete, ne zaboravite da je putovanje sa bebom i prilika za stvaranje predivnih uspomena, ali i za uživanje. Iskoristite putovanje na najbolji mogući način i bez stresa ga organizujte.


Srodni tekstovi:


Dušek za bebi krevetac bira se s ljubavlju

Neki mališan, kome su zvezde ovih dana namenile da se rodi, ponosno će spavati u tatinom krev...

Detaljnije

Pokloni za bebu: Pet ideja za poklon novorođenčetu

Čin rođenja jedna je on najlepših stvari koja može obradovati svaku porodicu. Pogotovo ako se...

Detaljnije

Ideje za zdrav visokoproteinski doručak za decu

Kada su proteini uključeni u doručak, pomažu u ubrzavanju metabolizma, održavanju stabilnog nivoa &s...

Detaljnije

Simptomi, razvoj bebe i korisni saveti u trećem mesecu trudnoće

Treći mesec trudnoće je period koji označava kraj perioda em...

Detaljnije
Copyright © 2018 Decije ćoše. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS