Kako privoleti bebu na nošenje u kengur nosiljci?
Poznato je da nosiljke za bebe mogu umnogome da olakšaju život roditeljima. Kada vaša beba uživa u nošenju, možete da šetate, kuvate, perete sudove, pa čak i da vežbate dok je vaša beba uz vas. Vi ćete uspeti da obavite sve ono što ste naumili, a vaša beba neće biti nezadovoljna zbog toga. Roditelji koji se kunu u nosiljke ističu da je njihova najveća prednost (pored mogućnosti da im je beba stalno uz njih), mobilnost koji imaju. Uz kolica se mora paziti na terene kojima se kreće, na prolaze, stepenice, moraju se nositi, pakovati, a postoje jednostavno i bebe koje ne vole kolica. Uz kengur nosiljke, roditelji su mnogo mobilniji. Ipak, neke bebe ne reaguju najbolje na prvi susret sa nosiljkom. Šta činiti u tom slučaju? Pročitajte dalje…


Za početak, uzmite ergonomsku nosiljku

Postoje različiti tipovi kengura koji se mogu naći na tržištu, ali je od neizmerne važnosti za zdravlje i razvoj bebe da kengur nosiljka koju odaberete bude ergonomska. To znači da bebine nogice ne bi smele da vise tokom nošenja, već da je baza dovoljno široka da omogućuje sedenje u takozvanom “žabljem položaju” koji je jedini ispravan za bebu. Ako vaša beba odbija da sedi u kengur nosiljci, možda je razlog tome neadekvatna nosiljka u kojoj beba oseća da joj nije udobno.


Nemojte odustajati

Mnogi roditelji odustanu od korišćenja kengura nakon jednog ili dva isprobavanja. Desi se da na tom prvom isprobavanju beba odbija da se nosi, znoji se, plače ili im nameštanje samo izgleda previše komplikovano. Mnogi tada odustanu i ostave nosiljku po strani tvrdeći da to nije za njih. Ipak, ovo je normalno. Nekada je samo potrebno malo uhodavanja i bebi i osobi koja će je nositi u kenguru. Testirajte nosiljku minimum nekoliko puta i isprobajte različite položaje.  Prva nošenja neka budu vrlo kratka, dok se i beba ne navikne, pa postepeno produžavajte vreme koje će ona provesti u nosiljci.


Probajte u pravom trenutku

Pokušajte sa kengur nosiljkom onda kada je pravo vreme za to: kada je beba nahranjena, kada je presvučena, naspavana ili pak spremna da zaspi. Samo jedan od navedenih faktora ako nije ispunjen može da uizazove negativnu reakciju, a ako su bar dva, onda je sigurno da će beba odbijati nošenje.  


Kengur nosiljke se moraju nositi pravilno

Uobičajena greška kod mnogih roditelja jeste pogrešno podešavanje nosiljke.

Vrlo je važno da ona ne bude previše stegnuta ili pak olabavljena i da beba ne stoji krivo u kenguru jer se na taj način može osećati da nije bezbedna. Takođe, može se desiti da ovakav način nošenja nije ni dobar za onoga ko nosi bebu i verovatno može da prouzrukuje bol u leđima i ramenima.


Nemojte koristiti kengur samo u zatvorenom prostoru

U početku se većina roditelja boji da koristi kengura na otvorenom. Ovo i nije loše dok se ne nauči pravilno korišćenje i dok se beba ne navikne, ali, može se desiti da beba odbija nosiljku jer joj je u stanu previše toplo (kengur nosiljka pruža dodatni sloj i beba je zagrejana jer je naslonjena uz vas) ili joj je monotono. Izlazak na vazduh sigurno će pozitivno delovati na bebu kojoj će prijati i svež vazduh i krajolik.


Srodni tekstovi:


Nekoliko predloga za nezaboravne novogodišnje poklone koji će oduševiti vašu decu

Želite da obradujete vaše dete čarobnim i zanimljivim poklonom koji će ga oduševiti al...

Detaljnije

Polazak u vrtić - veliki korak za sve

Polazak u vrtić je uvek propraćen mešavinom osećanja: uzbuđenja, blage nervoze, sreće, ali ma...

Detaljnije

Za decu birajte samo najbolje

Dečija garderoba je nešto što svima nama upada u oči, jer je svaki komad, bilo da je j...

Detaljnije

Koji su sportovi danas popularni među tinejdžerima?

Koliko je fizička aktivnost važna govore i podaci o tome kako su današnja deca sve više gojazna i ne...

Detaljnije
Copyright © 2018 Decije ćoše. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS