Pokloni za bebu: Pet ideja za poklon novorođenčetu


Dečija oprema Uređenje Zdravlje


Čin rođenja jedna je on najlepših stvari koja može obradovati svaku porodicu. Pogotovo ako se radi o dolasku prvog naslednika ili naslednice i činjenici da supružnici dobijaju nove uloge, mame i tate. Kao i sve druge lepe trenutke, tako i ove, volimo da podelimo sa našim najbližima. 

Kažu da je period od šest nedelja vremenski period koji mame i novorođenče koriste da se oporave i prilagode na nov način i tempo života. Nakon tog perioda svi ljudi koji žele da podele radost sa porodicom dolaze da vide novog člana porodice, ali i roditelje. 

Tom prilikom je običaj da se donose pokloni, simbolični ali i praktični. Ako ostanete bez ideje uvek možete direktno pitati roditelje šta je potrebno. Ali ako ipak nemate tu mogućnost postoji nekoliko stvari sa kojima nikako ne možete pogrešiti: odeća, posteljina za bebe, igračke, kozmetika itd. 

Odeća, benkice, kapice, portikle

Sve što se tiče odevnih predmeta za novorođenče je veoma praktičan poklon iz više razloga. Prvi je taj što se mališani često uprljaju što od dojenja, povraćanja ili učestalih stolica. Zato postoji česta potreba za menjanjem odeće i zalihama iste. Drugi razlog je što na ranom uzrastu deca brzo prerastaju veličine, te je savet uvek i kupovati za broj veće.

Vodite računa ipak da svu odeću koju kupujete za njih bude od prirodnih materijala koji su prilagođeni njihovoj osteljivoj koži sklonoj alergijskim rekacijama. 

Posteljina za bebe je odličan poklon

Još jedna stvar sa kojom ne možete omanuti je posteljina za bebe. Pored toga što ima značajan estetski uticaj na krevetac i dečji kutak, posteljina za bebe je neophodna za svaki krevetac. Zato je preporučljivo imati više kompleta u rezervi. One se često peru i menjaju jer se lako i prljaju, pa lako može doći i do habanja. 

Zato sigurno nećete pogrešiti ako se odlučite da vaš poklon bude posteljina za bebe. Postoji mnoštvo modela i dezena i tako možete uklapati iste uz pol deteta ili uzete neutralne ili one sa motivima iz nekih crtaća. 

Pored toga možete birati i materijal od kojeg su napravljen, ali je kao i kod prethodne ideje važno da birate one napravljene od prirodnijih materijala

Ćebence ili prekrivač

Ono što ide uz posteljinu za bebe je jedan praktičan i svakodnevno upotrebljiv predmet a to je prekrivač ili ćebence, u zavisnosti od doba godine. Koriste se kada dete spava u svom kutku, kada zadrema u kolicima, ili u gostima. Praktični su i tu ne možete pogrešti sa veličinom, ali još jednom napominjemo samo da vodite računa o materijalu od kojeg su napravljeni.

Izbor je takođe veliki kada su boje i dezeni u pitanju. Ali sa jednobojnim i kvalitetnim komadom ne možete pogrešiti. 

Igračke, zvečke i muzičke igračke

Jedna od onih stvari o kojoj ne morate puno da razmišljate, a koja je potrebna svakom detetu su upravo igračke. Vodite računa da budu prilagođene uzrastu i na nemaju neke sitnije detalje, a za bebe na najbolji izbor zvečka ili muzička igračka koja će im okupirati pažnju. 

Lako su dostupan proizvod i po vrlo povoljnim cenama. Za decu su veoma zabavne i umirujuće i svi mališani ih vole. I njih nikada nije dosta. 

Proizvodi za negu kože 

Danas su veoma popularni setovi kozmetičkih proizvoda za negu dečije kože, posebno novorođenčadi. Praktična su i potreban proizvod svakome. 

Lepo upakovani i dekorisani biće odličan izbor za poklon. Tu spadaju šamponi, losioni za telo, ulje, sapuni, kremice i maramice. Ali to mogu biti i prašak i omekšivač koji su prilagođeni osetljivoj koži sa kojima se pere i posteljina za bebe kao i njena odeća. 








Srodni tekstovi:


Trudnoća po nedeljama – koje nedelje su ključne?

Ako govorimo o trudnoći po nedeljama, već na samom startu treba napomenuti da trudnoća može trajati ...

Detaljnije

Nekoliko predloga za nezaboravne novogodišnje poklone koji će oduševiti vašu decu

Želite da obradujete vaše dete čarobnim i zanimljivim poklonom koji će ga oduševiti al...

Detaljnije

Saveti za uređenje dečijih soba

Uređenje dečijih soba predstavlja jedinstven izazov za roditelje i dizajnere enterijera. Osim &scaro...

Detaljnije

Maštovit i jedinstven ketering za dečje rođendane

Organizacija rođendana za mališane postalo je pravi splet poslova i aktivnosti, jer su u pita...

Detaljnije
Copyright © 2018 Decije ćoše. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS