Svojstva koje ima kvalitetna i inovativna veštačka trava za igru svakog deteta


Saveti Uređenje



Opremanje prostora zahteva bavljenje podovima, specijalnim oblogama i načinima uređenja ambijenta u skladu sa stilom, elegancijom i komforom. Dok se za enterijer često biraju podovi od drveta, mermera, granita i keramike,  za otvoreni prostor moguće je upotrebiti više maštovitosti i pronaći druga praktična rešenja. Veštačka trava upravo je jedan od načina da podovi terase, balkona, dvorišta i drugog prostora dobiju novu svežinu, trajnost i funkcionalnost. 

Kada se razmatra opcija da veštačka trava bude podna obloga, važno je raspitati se o svim karakteristikama koje ima, kao i kako prepoznati kvalitetno rešenje u „moru“ dostupnih ponuda na domaćem tržištu. Detaljno informisanje o strukturi materijala, načinu postavljanja i održavanja, može biti put ka dugovečnosti upotrebe i uvek čistom izgledu kao da je trava od veštačkih vlakana tek prekrila prostor poda.

Savršen izgled oplemenjen izuzetnim kvalitetom strukture

Veštačka trava kreira se od materijala koji imaju izgled kao da je potpuno prirodna, u kombinaciji sa dugotrajnom upotrebom sa osmehom zadovoljstva. Iako ima dekorativni karakter i živopisne boje, praktično je rešenje za svaki vid otvorenog prostora. U pitanju su čvrsta i izdržljiva vlakna koje krasi snažno zelena boja i izuzetna mekoća na dodir, što je čini vrlo sličnoj prirodnoj i udobnoj za svakodnevno hodanje i korišćenje. 

Važno je odabrati strukturu koja ima gusta vlakna potrebne dužine, koja se razlikuje u zavisnosti od toga da li je u pitanju dvorište, bašta kafića, sportski teren ili okruženje bazena. Sastoji se iz sloja gume i vlakana koja se nabavljaju obično u rolnama čija se širina kreće od samo 2 metra, do čak 25 metara. Gustina, dužina i broj vlakana najčešće se biraju na osnovu namene podloge, a određuju prema jednom kvadratnom metru, dok se izrađuju od mekog polipropilena ili nešto tvrđeg polietilena.

Višestruka namena i jednostavnost postavljanja trave od veštačkih vlakana

Izuzetno kvalitetna i otporna vlakna koja ima veštačka trava mogu se postaviti u bilo koji ambijent. Najčešće se biraju za terase i balkone, bašte ugostiteljskih objekata, bazene, igrališta za decu, dvorišta i terene za golf, fudbal, bejzbol i slično. Multipraktičnost potiče od toga što je u pitanju tekstura koja trpi čak i snažan pritisak, nagle pokrete i velike težine. Postavlja se brzo i lako od strane profesionalnih timova, čak i samostalno uz prethodnu pripremu i čišćenje podloge. 

Kako je namotana u rolne, veštačka trava postavlja se jednostavnim odmotavanjem i slaganjem delova u kocke ili pravougaonike, koji se zatim lepe spojnim trakama na krajevima, ili uz upotrebu specijalnih učvršćivača. Ukoliko se stavlja preko prirodne trave, važno je da sloj zelenila bude skinut, a zemlja posuta sitnim peskom ili drugim materijalom koji će izolovati samo zemljište od veštačkih vlakana. Veštačka trava traje dugi niz godina i nije zahtevna za održavanje tokom čitave godine. Nema potrebe za košenjem i skraćivanjem vlakana, već samo povremeno pranje i eventualno čišćenje. 

Struktura kao što je veštačka trava, kao stvorena je za višenamensko pokrivanje podloge otvorenog prostora. Kao stvorena je za sportske terene i dečija igrališta, površinu oko bazena, ali i baštenskog nameštaja, zbog čega se sve češće može videti i u dvorištu, kao i bašti ugostiteljskih objekata. 








Srodni tekstovi:


Koliko kvalitet i cena tepiha utiče na izgled dečije sobe

Prilikom izbora tepiha za domaćinstvo mnogi gledaju da naprave idealan odnos cene i kvaliteta. Ponek...

Detaljnije

Top 10 komada odeće za male devojčice

Garderober za devojčice može biti divan, ali i izazovan zadatak za mnoge roditelje. I dok modna indu...

Detaljnije

Kako odabrati najbolje i pouzdane pelene za bebe?

Neizostavan deo dolaska na svet novorođenčeta, prvih dana u porodilištu, a zatim i svakodnevn...

Detaljnije

Mlinci sa piletinom koje će vaše dete obožavati!

Mlinci sa piletinom se mogu svrstati u omiljenu hranu na srpskoj trpezi. Kada pogledate mlince prva ...

Detaljnije
Copyright © 2018 Decije ćoše. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS