Novogodišnja jelka unosi radost u svaki dom


Dečija oprema Dečija oprema

U nekim porodicama već u novembru uveliko se sprema doček Nove godine. Nije ni čudo, jer mala deca i te kako se raduju ovom prazniku, kako zbog brojnih poklona koje će dobiti, tako i zbog lepog izgleda doma, koji svima uliva radost i osmeh na lice. A, nema tog dočeka Nove godine bez kraljice, novogodišnje jelke.


Novogodišnje jelke za radosno detinjstvo

Bez obzira da li treba da ispratimo tešku nam i napornu godinu ili još jednu u nizu uspešnu, kićenje jelke nagoveštava neki novi početak, neku novu nadu i očekivanja. Deca na to ne gledaju kao mi odrasli. Za njih kićenje jelke znači nagoveštaj čekanja poklona, lampiona koji svelte i zimske čarolije, koja sa jelkom dolazi.


Novogodišnje jelke treba da kite svi članovi porodice

Novogodišnja jelka je stvar čitave porodice te u tom činu treba da učestvuju i oni najmlađi, ali i stariji. Divno je i ako se unapred dogovorite kako će izgledati jelka i pripremati se za ukrašavanje, ali isto tako i ako svakom članu porodice date slobodu da izabere po koji ukras, koji ostali članovi neće videti do samog dana kićenja. Na ovaj način vlada neizvesnost te su svi dodatno uzbuđeni, pogotovo najmlađi članovi. Takođe, vaša jelka nikada neće biti ista.


Za sve članove porodice stavite poklon ispod novogodišnje jelke

Poklonu se svi raduju, deca najviše. No, imajte na umu da i odrasli priželjkuju da ih neko obraduje. Od najranijih dana treba naučiti decu da daruju jer darivanje izaziva veliko zadovoljstvo darodavcu. Naravno, vrednost poklona se ne meri cenom već njegovom korišnošću za primaoca, kao i značaju koje darivalac ima kod primaoca. Deca znaju šta odrasli vole i šta bi ih posebno obradovalo, te se trudite da kod njih razvijete osećaj darivanja na vreme. Darivati treba i bake i deke i mame i tate, ali i starijeg brata i mlađu sestru. Onaj ko prima poklone treba da nauči i da ih poklanja.


Neka jelka bude mesto okupljanja porodice u decembru i januaru

Okupite se oko jelke, sedite na tepih i uživajte u čaroliji koju jelka stvara. Možda da odigrate neku društvenu igru, pogasite sva svetla, osim ona na jelci i uživate u zajedničkim trenucima. Takođe, možete se svi porodično poređati na tepihu i odgledati neki dobar film. Jelka će vam svetlucati i obasjavati vaša lica. Zajednički porodični trenuci nemaju cenu te svaki od njih, koji provedete u priči i druženju je veoma koristan za sve.


Organuzujte tematske večeri ispred novogodišnje jelke

Šta mislite da jedno veče u toku nedejje bude rezervisano za društvene igre, drugo za pantomime, treće za “nastavi priču”. Možda za dobar porodični film? Svako veče može da bude posebno, jer porodica je naša baza, uteha i sreća te sa njom delimo ono najradosnije i najlepše što nam se dešava. U tim večerima možemo otvoreno sa decom o svemu, o simpatijama, školici. Jedno veče možemo odvojiti i za crtanje novogodišnje jelke, kao i pisanje čestitki bakama i dekama, tetkama i tečama. Ili poruke koje ćemo jedni drugima napisati i pokloniti za Novogodišnju noć.

Decembar je zaista čaroban, ili može takav biti ako ga mi takvim učinimo. Potrebna nam je samo dobra volja i malo vremena da sve to osmislimo, naravno, zajedno sa našom decom, jer se oko njih sve vrti od momenta kada postanemo roditelji.
Srodni tekstovi:


Maštovit i jedinstven ketering za dečje rođendane

Organizacija rođendana za mališane postalo je pravi splet poslova i aktivnosti, jer su u pita...

Detaljnije

Koliko kvalitet i cena tepiha utiče na izgled dečije sobe

Prilikom izbora tepiha za domaćinstvo mnogi gledaju da naprave idealan odnos cene i kvaliteta. Ponek...

Detaljnije

Lice je ogledalo zdravlja: Kakve signale nam šalju tamni podočnjaci

Tamni kolutovi oko očiju predstavlaju problem velikog dela populacije, koji mahom postaje intenzivni...

Detaljnije

Kako se pravilno upotrebljava sprej za nos? Svi grešimo u jednoj stvari

Na svetu ne postoji osoba koja bar jednom u životu nije patila od zapušenog nosa ili kijavice...

Detaljnije
Copyright © 2018 Decije ćoše. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS