Dušek za bebi krevetac bira se s ljubavlju


Saveti

Neki mališan, kome su zvezde ovih dana namenile da se rodi, ponosno će spavati u tatinom krevecu. Nežni pogled oca, dok posmatra svoje dete i topi se od miline slike su koje svakodnevno izviru iz bebinog kutka. Mlada mama će požuriti da ovekoveči svaki dan, a najlepše fotografije nastaju kada tata i novorođenče zagrljeni zajedno spavaju.

Gotovo da nema mlade porodice sa detetom koja nije zabeležila ovakvu scenu. Naravno, deca ne treba da spavaju sa roditeljima, i to je svima jasno, ali sasvim je legitimno da umoran tata u toku dana ponekad dremne, makar na pola sata pored novorođenčeta, a mama sve to zabeleži. Za povremenu takvu aktivnost ima mesta, jer bebi je svakako najprijatnije u svom krevecu, pa samim tim i u svom dušeku za bebi krevetac.

Dušek za bebin krevetac bira se s ljubavlju pre nego se beba rodi

Akcije koje dolaze rođenjem deteta su brojne. Nekada se ništa unapred nije kupovalo, pa tako ni dušek za bebin krevetac, ali odavno to više nije praksa. Roditelji imaju svo vreme u toku trudnoće da osmisle bebin kutak i nabave svaku sitnicu kojom žele isti da oplemene. Naravno, tu su i srećne bake i tetke, koje traže način da učestvuju. AKo je budući deka ošmirglao i prefarbao krevetac svog sina i sprema ga za svoje unuče, za njega je to neviđena radost. Posle toliko godina, neko njegove krvi će spavati u krevecu u kome, čini mu se ne tako davno je spavao njegov sin. Budućim roditeljima ostaje da obezbede posteljinu i dušek po želji. Ostalo je deka obavio.

Posteljina treba da bude od prirodnih materijala

Koliko je samo časopisa i online kataloga pogledala buduća mama kako bi napravila savršen kutak za svoju bebu. Mada, za to malo biće, koje će tek da se rodi ništa ne može biti toliko savršeno. Ali, njeno je da se potrudi i udari tom kutku svoj pečat, koji će kasnije i pratiti mališana. Kombinacija boja zidova, mesto za bebine stvari, pult za prepovijanje i još mnogo toga. Omiljeno ćebence, posteljina u liku poznatih crtanih junaka za dušek za bebin krevetac, ali i kozmetika, odelce u kojem će izaći iz porodilišta. Toliko je važnih odluka koje ona mora da donese pre nego se beba rodi.

Igračke za krevetac ne moraju da se slažu sa posteljinom

Igračke za krevetac su uglavnom univerzalnih boja, i idealno je ne odvajati striktno plave za dečake, roze za devojčice. Deci, pogotovo u najranijoj dobi, i to prvih dana po rođenju boje su jako važne, pa je idealno da je što više njih i prisutno. Najveći deo dana beba baš provede na svom bebi dušeku u svom krevecu. Naravno, najčešće spava alii ma perioda i kada posmatra svet oko sebe.


Dušek za bebin krevetac treba da bude udoban

Beba malom težinom naleže na dušek. Ako je nov i čist, i na njemu čista posteljina, sasvim je dovoljno da beba bude zadovoljna i lepo spava. Udobno ćete je smestiti na dušek, skloniti sve predmete koji mogu da je povrede, i ona će vam na tome biti zahvalna. Da li je dušek classic ili ortopedik, sa žičanim jezgrom ili napravljen od memo pene njoj neće biti toliko važno. Do

navršene druge godine bebe uglavnom spavaju u krevecu te težina koju imaju i vremenski peridod u kome krevetac koriste je kratak pa će i svaki dušek da bude odgovarajući.

Srodni tekstovi:


Prirodna sredstva za čišćenje - siguran dom za vaše mališane

Nije tako daleko vreme kada su naše majke i bake i te kako vodila računa o tome da što...

Detaljnije

Sjajni dečiji prsluci kao garderoba koja im daje komfor i toplotu

Odevni predmeti za mališane biraju se sa oduševljenjem, posebno jer današnja tr...

Detaljnije

Kako pomoći roditeljima čija beba ima grčeve?

Roditeljstvo može biti jedno od najuzbudljivijih, ali i najizazovnijih iskustava u životu. Kada se s...

Detaljnije

Kada je potrebno da dete odvedete fizijatru

Svi koji imaju malu decu znaju koliko su česti odlasci na sistematske preglede, naročito u prvoj god...

Detaljnije
Copyright © 2018 Decije ćoše. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS