Kada postavite zebra zavese u dečju sobu, shvatićete da ste dobili potpuno novu prostoriju


Uređenje Uređenje

zebra zavese za dčiju sobu

Nije lako urediti sobu za svog mališana, ili svoje mališane. Roditelji bi da priušte sve, čak i onda kada nisu u prilici ili kada ne mogu fizički to da izvedu. Negde je uspeh ako deca uopšte imaju svoju sobu, ako je ne dele sa braćom ili sestrom. Ipak, u najvećem broju slučajeva soba se deli, pa tu mora biti i prilagođavanja da se udovolji svima. Naročito to važi kada je opremanje sobe u pitanju, a naročito detalji koji u jednom trenutku sređivanja dođu na red.

I postojeći raspored s vremenom dosadi

Kada se u jednom momentu uspe da se pronađe kompromis i taman se soba namesti onako kako su oba deteta želela, ne prođe baš mnogo vremena da ne postane dosadna, bilo vama ili deci. To nam je u prirodi – brzo se naviknemo na izgled prostorija pa bismo stalno nešto menjali. Naravno, tu su i oni koji o enterijeru ne brinu mnogo pa nemaju tih briga. Ovo je tekst za one koji stalno iscrpljuju ideje u tom pogledu.

 Šta je najlakše promeniti a primeti se odmah

Ono što u mnogim prostorijama može da bude u centru pažnje a često nije jesu zavese. Kao da ne volimo eksperimentisati sa njima, pa se odlučujemo za dosadne nijanse koje ih čine neprimetnim. Ili se odlučimo za vrstu koja je obična i neinspirativna. Zato ima zavesa koje će same špo sebi biti dovoljne da privuku svačiju pažnju – a to su zebra zavese.

Mislite da su skupe, a za zebra zavese cena nije tako visoka

Šta god da kupujemo, pa i zebra zavese cena nam je uvek jedan od ključnih faktora. Međutim, pogrešno jem misliti da nam za njih treba nešto mnogo više novca nego za recimo, obične. O čemu se zašpravo radi? Mislite, klasične zavese su najjeftinije. Odete u kupovinu i shvatite dok kupite garnišnu, i sve dodatke potrebne za postavljanje i kačenje, pa dok izaberete iole kvalitetniji materijal koji se ne pegla po mogućstvu, pa dok izaberete dezen, vi ste već došli do iznosa za zebra zavesu. Elegantinje je, priznaćete, da odete u radnju i naručite zebra zavese po meri, izaberete dezen, a majstori je montiraju, i to besplatno. 

Zašto su zebra zavese pravi izbor za dečju sobu

I dalje zamišljate zavese u dosadnim tonovima? Pogrešno. Zebra zavese se po meri i želji mogu uraditi i da na njima bude ono šta god vaš mališan poželi. Naravno, mislim na likove iz straća ili filmova, što će od njihove sobe napraviti pravo malo carstvo. Još jedna stvar zbog koje treba uzeti u obzir ove zavese jeste materijal od koga se prave. Naime, u pitanju je materijal koji je pogodan za one koji imaju alergije, što je kod dece sve češće. Taj materijal je antialergijski i antistatički, ne skuplja prašinu i grinje, što utiče mnogo na higijenu prostorije u kojoj nam deca borave i što je još važnije, spavaju. Održavanje im nije niti zahtevno niti komplikovano, tako da dobro dođe u uštedi vremena koje se provodi u kućnim poslovima.  






Srodni tekstovi:


Saveti za uređenje dečijih soba

Uređenje dečijih soba predstavlja jedinstven izazov za roditelje i dizajnere enterijera. Osim &scaro...

Detaljnije

Ideje za zdrav visokoproteinski doručak za decu

Kada su proteini uključeni u doručak, pomažu u ubrzavanju metabolizma, održavanju stabilnog nivoa &s...

Detaljnije

Prirodna sredstva za čišćenje - siguran dom za vaše mališane

Nije tako daleko vreme kada su naše majke i bake i te kako vodila računa o tome da što...

Detaljnije

Izaberite najlepši školski pribor za mališane

Već krajem avgusta sledi užurbana priprema za početak nove školske godine. Ukoliko postoje br...

Detaljnije
Copyright © 2018 Decije ćoše. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS