Šta je đacima danas zaista neophodno za učenje i svakodnevni rad


Saveti

 


 

Nova školska godina je blizu, skoro odmah iza ugla, i krajnjeje vreme da se za nju i spremimo. Ako ste odavno izašli iz školskih klupa,velike su šanse da je u vašoj porodici neko ko još uvek provodi vreme u njima,i zbog toga je važno da vaše najdraže spremite za nove školske izazove. 

Makoliko godina imali i ma koliko (ne) voleli da idu u školu, mali školarci ipakna nekom nivou vole da se vrate sa raspusta i da se ponovo druže saprijateljima. Dakle, ako želite da i vaša deca budu spremna za školu i dasvakodnevno uživaju u njoj, evo nekoliko stvari na koje bi trebalo da obratiteposebnu pažnju.

Dobar odnos prema školi

Svi znamo da većina dece nije oduševljena školom i da bi radijeprovodila vreme kod kuće ili napolju, ali je svim odraslima jasno da oni morajuda idu u školu ne bi li stekli osnovno obrazovanje i spremili se za izazovekoje im donosi budućnost. Zbog toga bi pre početka svake školske godine trebaloda pričate sa svojom decom o školi i da pokušate da promenite njihov negativanstvar prema vremenu koje provode u njoj. 

Pričajte im o svim prednostima učenjai nagradama koje mogu da očekuju ukoliko budu redovno išli u školu i savesnoobavljali svoje obaveze. Najzad, ovo će ih pokrenuti na pozitivniji odnos premaučenju i više nećete imati problema kada ponovo dođe septembar.

Radni sto i prateća oprema

Svakom školarcu treba prostor za učenje i rad, od đaka prvakado srednjoškolskih maturanata. Ovaj kutak ne mora da bude ogroman – u većinimodernih kuća to ni ne može biti slučaj zbog ograničenog životnog prostora –ali mora da bude posvećen školi i ničemu drugom. 

Tu đaci mogu da drže svojeknjige, sveske i ostali školski pribor, a kada budu stariji, tu možete da imorganizujete prostor za rad na računaru. Naravno, pored toga, nemojtezaboraviti kvalitetne monitore, skenere, štampače i adekvatan fotokopir papir na kojem mogu daštampaju svoje radove i prezentacije.

 


Torba za sve – i još ponešto

Danas često viđamo decu koja, idući u školu ili iz škole, vukusvoje torbe po zemlji umesto da ih nose na leđima. I mada to može da delujeneobično na pravi pogled, razlog za to je vrlo jednostavan – današnje školsketorbe su teške! Pošto nose mnogo stvari, deci je lakše da ih guraju umesto daih nose, i zbog toga je važno da odaberete ranac ili torbu koji će biti lak zanošenje, ali ipak izdržljiv.

 Još ako uspete da pronađete model koji ćeodražavati prirodu vašeg deteta ili na kojem će biti likove iz njihove omiljeneserije ili filma, još bolje!

Dopustite detetu najveću moguću dozu slobode

Na kraju, ako želite da vaša deca uživaju u školi i da uživajuod trenutka kada odu od kuće dokle god se ne vrate nakon časova, morate da impustite da neke stvari urade sami. Bilo da se radi o sitnicama poput odabiratorbe koju će nositi u školu ili pak o nečemu kompleksnijem kao što je uređenjeprostora za učenje, važno je da i oni budu uključeni u ceo ovaj proces kolikogod je to moguće. 

Naravno, kako vaša deca budu odrastala, možete da im dajetesve više i više slobode, jer će na taj način onipostajati svesni da je njihovo obrazovanje zaista njihova stvar i da krajnjiuspeh ne zavisi ni od koga drugog do njih samih.

 

Pripreme za novu školsku godinu su uvek stresne, nezavisno oduzrasta vašeg deteta i toga koliko dece imate, ali ako budete pratili ovihnekoliko jednostavnih saveta, i vi i vaše dete ćete uživati u školi i postićimnogo više nego što ste očekivali!
Srodni tekstovi:


Zašto je Beograd postao globalni dentalni fenomen?

Svet dentalne medicine je prošao kroz dramatične promene tokom poslednjih decenija. Dok su ne...

Detaljnije

Kako odabrati letnja kolica za bebe

Kolica za bebe deo su neophodne opreme za svako novorođenče, pa se obično kupuju pre ili odmah po ro...

Detaljnije

Kada se koriste i šta obezbeđuju najbolje kapi za sinuse

Akutno zapaljenje, jak bol i hronični sinuzitis, samo su neke od zdravstvenih tegoba koje ljudi mogu...

Detaljnije

Teen soba: Kako zadovoljiti želje roditelja i potrebe tinejdžera

 Biti roditelj je divno iskustvo koje, i pored svih iskušenja koja dolaze uz njega, ima ...

Detaljnije
Copyright © 2018 Decije ćoše. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS