Odaberite pogodnu školsku torbu za svog srednjoškolca


Dečija oprema Dečija oprema

školske torbe


Period osnovne i srednje škole je izuzetno važan za pravilan razvoj vašeg deteta. Sve navike, dobre ili loše, koje dete stekne tokom školskih dana, odražavaju se i kasnije na njegov kvalitet života. U tom smislu, akcenat najviše stavljamo na pravilno držanje kičme i održavanje ravnoteže, jer dete u periodu školskog uzrasta svakodnevno nosi veliki teret knjiga i školskog pribora, koji mogu uticati na trajni deformitet kičmenog stuba. Za osnovnu školu se svi podrobno pripremamo, kupujemo anatomske rančeve i školske torbe sa potporom za lakše nošenje knjiga. A šta je sa učenicima starijih razreda ili srednjoškolcima? Kakve su njihove potrebe? 

Svi smo prošli kroz pubertet i znamo koliko može biti komplikovan. Ono što je dobro za vašu decu uglavnom se ne poklapa sa njihovim mišljenjem i životnom filozofijom. Bunt i promene kroz koje deca u tom uzrastu prolaze su normalna pojava, a vi im možete pomoći da lakše prebrode taj period.

U daljem tekstu ćemo vam dati par saveta kako pronađi pogodnu školsku torbu, a da zadovoljava uslove i deteta, ali i roditelja.


Šta sve podrazumeva dobra školska torba?


Za razliku od osnovaca, tinejdžeri i srednjoškolci imaju drugačije potrebe i ideale, formiraju svoj lični stil i izgrađuju svoj identitet. Njihov ritam je drugačiji i nepredvidiv u tom uzrastu. Zato pri izboru školske torbe trebalo bi obratiti pažnju na sledeće:

  • Izgled školske torbe – najbitnija stavka za tinejdžere i srednjoškolce. Decu tog uzrasta više zanima da ranac bude odraz njihovog ličnog stila i prati modne trendove, nego što ih zanima funkcionalnost i izdržljivost. Danas se u svakoj bolje opremljenoj knjižari mogu naći kvalitetne školske torbe koje prate modne trendove, a koje vašem detetu mogu trajati i nekoliko godina.

  • Veličina ranca – kao što je slučaj i kod dece nižih razreda, vodite računa da školski ranac ne bude glomazan i pretežak, jer detetu ne treba dodatno opterećenje.

  • Sigurnost školske torbe – dobra školska torba trebalo bi da ima dodatne pregrade i unutrašnje džepove, gde će dete uredno držati svoje dragocenosti i na taj način neće biti meta džeparoša. Većina školskih torbi ima i fruoroscentni materijal, koji omogućava vašem detetu bezbednost i veću vidljivost u saobraćaju. 

  • Udobnost – od izrazitog je značaja da vaš tinejdžer nosi školsku torbu koja će biti udobna i ojačana, kako je knjige i sveske ne bi oštetile. Torbe koje imaju ojačano dno i leđa pomoći će vašem detetu i pružiti mu maksimalnu udobnost. Materijal školske torbe bi trebalo da bude lagan i prozračan, kako se vaše dete ne bi znojilo.

  • Unutrašnjost školske torbe – svaka školska torba bi trebalo da ima pregrade i unutrašnje džepove, za lakši raspored knjiga i školskog pribora. Torbe sadrže i dodatne pregrade za slušalice, laptop i priveske za ključeve. 

  • Multifunkcionalnost – školske torbe ne moraju se nužno koristiti samo za školu. Kvalitetnu torbu će vaš srednjoškolac moći da koristi i za ekskurzije, sportske treninge ili kampovanja. 


Gde se mogu nabaviti kvalitetne školske torbe?


Školske torbe koje zadovoljavaju potrebe vašeg tinejdžera, ali i vaše, možete naći u dobro opremljenim knjižarama i prodavnicama sportske opreme. Ukoliko više preferirete pomoć pri izboru školkih torbi, pitajte ljubazne i obučene prodaavce, koji će vam pomoći da izaberete idealan ranac za vašeg tinejdžera. 
Srodni tekstovi:


Lice je ogledalo zdravlja: Kakve signale nam šalju tamni podočnjaci

Tamni kolutovi oko očiju predstavlaju problem velikog dela populacije, koji mahom postaje intenzivni...

Detaljnije

Vitamini za decu koji podstiču apetit 

Nema veće muke za roditelje nego kad dete neće da jede. Neka deca su previše izbirljiva, neka...

Detaljnije

IZBOR POSTELJINE ZA KREVET KAO POSEBAN ZADATAK – ŠTA JE VAŽNO?

Krevet je mesto na kojem se odmaramo i spavamo, sanjarimo, u kojem treba da nam bude prijatno i komf...

Detaljnije

Kada postavite zebra zavese u dečju sobu, shvatićete da ste dobili potpuno novu prostoriju

Nije lako urediti sobu za svog mališana, ili svoje mališane. Roditelji bi da priu&scar...

Detaljnije
Copyright © 2018 Decije ćoše. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS