Odaberite pogodnu školsku torbu za svog srednjoškolca


Dečija oprema Dečija oprema

školske torbe


Period osnovne i srednje škole je izuzetno važan za pravilan razvoj vašeg deteta. Sve navike, dobre ili loše, koje dete stekne tokom školskih dana, odražavaju se i kasnije na njegov kvalitet života. U tom smislu, akcenat najviše stavljamo na pravilno držanje kičme i održavanje ravnoteže, jer dete u periodu školskog uzrasta svakodnevno nosi veliki teret knjiga i školskog pribora, koji mogu uticati na trajni deformitet kičmenog stuba. Za osnovnu školu se svi podrobno pripremamo, kupujemo anatomske rančeve i školske torbe sa potporom za lakše nošenje knjiga. A šta je sa učenicima starijih razreda ili srednjoškolcima? Kakve su njihove potrebe? 

Svi smo prošli kroz pubertet i znamo koliko može biti komplikovan. Ono što je dobro za vašu decu uglavnom se ne poklapa sa njihovim mišljenjem i životnom filozofijom. Bunt i promene kroz koje deca u tom uzrastu prolaze su normalna pojava, a vi im možete pomoći da lakše prebrode taj period.

U daljem tekstu ćemo vam dati par saveta kako pronađi pogodnu školsku torbu, a da zadovoljava uslove i deteta, ali i roditelja.


Šta sve podrazumeva dobra školska torba?


Za razliku od osnovaca, tinejdžeri i srednjoškolci imaju drugačije potrebe i ideale, formiraju svoj lični stil i izgrađuju svoj identitet. Njihov ritam je drugačiji i nepredvidiv u tom uzrastu. Zato pri izboru školske torbe trebalo bi obratiti pažnju na sledeće:

  • Izgled školske torbe – najbitnija stavka za tinejdžere i srednjoškolce. Decu tog uzrasta više zanima da ranac bude odraz njihovog ličnog stila i prati modne trendove, nego što ih zanima funkcionalnost i izdržljivost. Danas se u svakoj bolje opremljenoj knjižari mogu naći kvalitetne školske torbe koje prate modne trendove, a koje vašem detetu mogu trajati i nekoliko godina.

  • Veličina ranca – kao što je slučaj i kod dece nižih razreda, vodite računa da školski ranac ne bude glomazan i pretežak, jer detetu ne treba dodatno opterećenje.

  • Sigurnost školske torbe – dobra školska torba trebalo bi da ima dodatne pregrade i unutrašnje džepove, gde će dete uredno držati svoje dragocenosti i na taj način neće biti meta džeparoša. Većina školskih torbi ima i fruoroscentni materijal, koji omogućava vašem detetu bezbednost i veću vidljivost u saobraćaju. 

  • Udobnost – od izrazitog je značaja da vaš tinejdžer nosi školsku torbu koja će biti udobna i ojačana, kako je knjige i sveske ne bi oštetile. Torbe koje imaju ojačano dno i leđa pomoći će vašem detetu i pružiti mu maksimalnu udobnost. Materijal školske torbe bi trebalo da bude lagan i prozračan, kako se vaše dete ne bi znojilo.

  • Unutrašnjost školske torbe – svaka školska torba bi trebalo da ima pregrade i unutrašnje džepove, za lakši raspored knjiga i školskog pribora. Torbe sadrže i dodatne pregrade za slušalice, laptop i priveske za ključeve. 

  • Multifunkcionalnost – školske torbe ne moraju se nužno koristiti samo za školu. Kvalitetnu torbu će vaš srednjoškolac moći da koristi i za ekskurzije, sportske treninge ili kampovanja. 


Gde se mogu nabaviti kvalitetne školske torbe?


Školske torbe koje zadovoljavaju potrebe vašeg tinejdžera, ali i vaše, možete naći u dobro opremljenim knjižarama i prodavnicama sportske opreme. Ukoliko više preferirete pomoć pri izboru školkih torbi, pitajte ljubazne i obučene prodaavce, koji će vam pomoći da izaberete idealan ranac za vašeg tinejdžera. 












Srodni tekstovi:


Kako odabrati najbolje i pouzdane pelene za bebe?

Neizostavan deo dolaska na svet novorođenčeta, prvih dana u porodilištu, a zatim i svakodnevn...

Detaljnije

Čarobni trenutak je tu – osetićete prve pokrete bebe između 16. i 17. nedelje trudnoće

Najuzbudljiviji trenutak u životu svake trudnice je kada oseti dugo očekivane pokrete novog života u...

Detaljnije

Kako da pravilno održavate drvene igračke

Svaki roditelj se bar jednom suočio sa frustracijom oko količine plastike u dečijim igračkama i njih...

Detaljnije

Koliko kvalitet i cena tepiha utiče na izgled dečije sobe

Prilikom izbora tepiha za domaćinstvo mnogi gledaju da naprave idealan odnos cene i kvaliteta. Ponek...

Detaljnije
Copyright © 2018 Decije ćoše. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS