Da li deca treba da nose nakit


Dečija oprema Saveti Saveti Dečija oprema

Kada se odlučimo da nekome za poklon kupimo nakit onda se podrazumeva da tu osobu dobro poznajemo. Da nećemo omašiti njen ukusu. Ali šta raditi kada je ta osoba dete? Kako znati šta se detetu sviđa i da li je uopšte nakit dobar poklon za decu.

Test za pravo vreme


Da biste svom ili tuđem detetu kupili minđuše, narukvicu ili oglicu najpre morate da nadzirete kako se dete odnosi generalno prema ostalim stvarima. Ukoliko se dete odnosi bahato ili još uvek ne može da brine o igračkama, knjigama, i drugim stvarima vrlo je verovatno da neće moži da nosi nakit. Ukoliko je sa druge strane zrelo i ima odgovoran odnos prema stvarima, onda slobodno razmišljajte da u zlatari potražite minđuše, narukvice, lančiće, šta ste već imali u planu. To što neko dete još uvek nema odgovoran odnos prema stvarima ne znači da ga nikada neće imati, već da je još uvek malo i da je još uvek rano da mu poklanjate nakit.


Mali nakit - veliki problemi


Ukoliko baš insistirate da deci poklonite neki komad nakita posebno vodite računa o bezbednosti, tačnije veličini nakita. Deca su sklona da eksperimentišu, pa neretko predmete stavljaju u usta. Slična stvar mogla bi da se desi i sa nakitom. Zbog toga što bi dete moglo da na nakit gleda kao na igračku, važno je da izaberete neki čvršći komad, koji nema mnogo delova, a što veći to je manja šansa da će ga dete progutati. Kvalitetniji nakit teže je i pokidati, tako da ukoliko ste baš zaljubljenik u takav poklon izbor bi trebalo da padne na tu vrstu nakita.


Nakit i dečaci


Malo nezahvalniji zadatak jeste kupiti nakit za dečake. Najpre zbog toga što ne znamo da li će dečak kada poraste želeti da nosi nakit. Zato se u zlatarama za dečake najčešće preporučuje kupovina dukata ili dijamanta u blisteru. Od klasičnog nakita privesci i lančići. Dukat i dijamant možda jesu najskuplja opcija, ali su i najpraktičniji, jer u slučaju da dečak kada poraste ne želi da nosi nakit ova dva poklona najjednostavnija su da se unovče, a može ih i čuvati kao uspomenu na vas.


S devojčicama je lakše


Nekako se čini lakšim zadatkom odabrati nakit za devojčice. Najpre zbog toga što je izbor dosta veći, a potom i zbog veće verovatnoće da će devojčice nastaviti da nose nakit i kada odrastu. Zato bilo da izaberete minđuše, narukvice ili ogrlice i male su šanse da ćete omanuti. Smatra se da je možda najbolje vreme devojčicama pokloniti nakit u periodu od 12 do 14 godine, a tada povoda ima sasvim dovoljno. Osim rođendana, tu su i diplome jezika, prve predstave, uspesi u sportu i školi. A kada se nakit veže za određeni događaj i njegova sentimentalna vrednost biće veća.


Sačekajte pravo vreme


Kupili ste narukvicu, ali dete ju je pokidalo. To vam je bio jasan znak da ste požurili sa poklonom. Što više čekate to će i vaše dete znati da ceni vrednost nakita kao poklona. Osim toga starije dete već će pomalo razviti sopstveni ukus pa će moći da vam kaže koje mu se npr. minđuše, narukvice ili prstenje sviđaju. Srodni tekstovi:


Kako izabrati najlpraktičniji tepih za dnevni boravak ako imamo malo dete

Mekane, nežne na dodir, tople i vrlo kvalitetne prostirke za pod koje osvajaju savršenstvom, ...

Detaljnije

PROSTIRKE ZA POD – POTPUNO DRUGAČIJI IZGLED VAŠEG DOMA

Tkanine u našem prostoru, osim funkcionalnosti, imaju i ulogu da doprinesu sveukupnoj atmosfe...

Detaljnije

Kada se najviše čitaju sportske vesti?

U Srbiji je poznata floskula da smo “sportska nacija” zahvaljujući medaljama koje su nam...

Detaljnije

Internacionalne srednje škole- saveti za odabir prave škole za vaše dete

Koliko je važno da dete ide u dobru školu, šta je dobra škola prema tipovima dece sklonost ka jezici...

Detaljnije
Copyright © 2018 Decije ćoše. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS