Da li deca mogu da uče engleski onlline?


Saveti Saveti

kurs engleskog jezika za decu

Pitanje šta deca mogu, a šta ne mogu ne treba ni da postavljamo, često govorimo da su mali za mnoge stvari, a onda nas iznenadi njihova odgovornost i zrelost u nekim postupcima. Decu ne treba sputavati, već im pružiti mogućnost da ispolje svoju ličnost i svoj karakter, da sami donose odluke, ali i snose posledice za donešene odluke. Značajna faze odrastanja svakog deteta je učenje novih veština. Ako dete ispolji interesovanje za neku aktivnost treba ga podržati, bez obzira koliko se to nama kao roditeljima svidelo ili ne. Roditelj je tu da usmerava i prati šta se dešava na polju detetovog razvoja, da savetima preduhitri neke moguće neželjene situacije. Poslednjih godina se mnogo govori o tome da kod dece opada pažnja, da nisu dovoljno koncentrisani, da sporije usvajaju znanja, da su im potrebne vežbe koncentracije, a kao moguće rešenje problema uzimaju se modeli učenja u školama engleskog jezika koje su preteče u mnogim inovacijama, pa i učenju kroz igru.  Pošto deca u najranijem uzrastu uče kroz igru i neposrednu komunikaciju, postavlja se pitanje: Da li deca mogu da uče engleski onlline?


Onlline kurs engleskog jezika za decu


Današnja deca mnogo vremena provode pored računara i sigurno mnogo bolje poznaju njegove perfomanse no što znaju roditelji. Kad su već toliko posvećeni, onda bar treba pametno da se iskoristi to vreme uz računar i  da se nekoliko puta nedeljno uključe u onlline kurs engleskog jezika za decu, posebno za vreme letnjeg raspusta kada imaju dovoljno slobodnog vremena koje mogu da iskoriste pametno na onlline kursu engleskog jezika za decu.  Učenje je organizovano kao i kod klasičnih kurseva engleskog jezika, samo što polaznici ne dolaze u realnu učionicu, već pristupaju Google učionici ili nekoj drugoj aplikaciji koja služi za učenje. Pre samog početka onlline kursa engleskog jezika za decu obavlja se razgovor sa detetom i na osnovu dobijenih podataka pravi individualni plan učenja. Časovi se organizuju u virtuelnoj učionici, što je deci zanimljivo, deca vole virtuelni svet, obično se oduševljavaju kada treba dva-tri puta nedeljno po 30 ili 45 minuta da se uloguju u učionicu. 


Onlline kurs engleskog jezika za decu bazira se na individualnom planu i učenju


Individualni plan učenja omogućava da se prati napredak deteta u stopu, za svaku predjenu lekciju i odradjeni korak, da se na osnovu rezultata koje dete postiže njemu prilagodjava nastavni materijal. Nastavnik prati i analizira detetov napredak u  onlline školi engleskog jezika i na svaka tri meseca podnosi izveštaj roditeljima putem mejla. Taj savremeni pristup u komunikaciji, ali i učenju odgovara mladim modernim roditeljima, koji bi da njihovo dete engleski jezik uči po savremenim metodama. Detetu se pruža prilika da se na ovaj način ozbiljno spremi za budućnost koja ga čeka, u kojoj će engleski jezik postati zvaničan jezik komunikacije u svetu. Ukoliko dete onlline uči engleski, onda roditelji mogu da odahnu, prvenstveno zbog toga što štede vreme u voženju i odvoženju deteta u školu, a onda i zbog toga što, kada se časovi održavaju onlline, roditelj može da prati učešće deteta na časovima.






Srodni tekstovi:


Upis u srednju školu – važna odluka svakog osnovca

Završetak osnovne škole i upis u srednju predstavlja veoma važnu prekretnicu u životu svakog osmaka....

Detaljnije

Kako da dete lakše podnese letnje vrućine?

Mala deca nemaju dobru regulaciju telesne temperature što je naročito opasno tokom letnjih vr...

Detaljnije

Šta je gestacijska starost ploda i kako se trudnoća računa po nedeljama?

Gestacijska starost ploda predstavlja broj dana, tj. nedelja koje su prošle od prvog dana pos...

Detaljnije

Sve što je potrebno da znate o rancu za laptop

Postoje ljudi koji često putuju zbog poslovnih obaveza. Viđate ih na autobuskim i železničkim stanic...

Detaljnije
Copyright © 2018 Decije ćoše. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS