TRENIRAJ IZ UDOBNOSTI SOPSTVENOG DOMA


Saveti Zdravlje


Ukoliko ti nedostaje vremena da odlaziš na treninge, ružno je vreme ili nemaš motivacije, ako želiš da vežbaš prema svojoj dinamici, rekreativno ili profesionalno, odličan izbor je sobni bicikl.

VEŽBANJE JE PUT KA ZDRAVLJU I LEPOM IZGLEDU

Fizička aktivnost je izuzetno važna za održavanje zdravog tela i vitke figure, ali ponekad prosto nemamo volje. Međutim, kada se jednom odlučimo da krenemo s vežbanjem i steknemo ovu zdravu naviku, od nje se teško odstupa. Postajemo svesni koliko blagodeti pruža: osećamo se snažnije, odmornije, imamo više elana, raspoloženiji smo i lakše se nosimo sa stresom i, ne manje važno, bolje izgledamo, što sve skupa čini i da smo srećniji. Ukoliko se sportom ne bavimo profesionalno ili ne treniramo dugo i kontinuirano, blagotvorne su i šetnje, lagane vežbe, džogiranje, plivanje, makar nekoliko puta sedmično. A najjednostavniji način da spojimo lepo i korisno jeste da već sada nabavimo sobni bicikl.

PREDNOSTI SOBNOG BICIKLA

Osim što razvijamo zdravu naviku, to činimo vežbajući u kućnim uslovima, koliko god i kada god nam odgovara, uz gledanje televizije, slušanje muzike. Sami možemo organizovati svoje treninge, regulisati tempo i vreme vežbanja, što ga čini izuzetno komfornim. Vožnjom sobnog bicikla možemo smršati ili pak zategnuti mišiće, naročito one nožne i stomačne, poboljšati držanje i uopšte izgled. Ova sprava može posedovati i opciju praćenja pređene kilometraže, merenja gubitka kalorija, ritma srca i druge. Samo vežbanje je jednostavno jer je konstrukcija sobnog bicikla slična klasičnom, te je stoga namenjen i svim uzrastima. Takođe, praktičan je i zbog toga što ne zauzima previše prostora, te ga možemo smestiti u skoro svaku prostoriju.

NA ŠTA OBRATITI PAŽNJU PRILIKOM KUPOVINE?

Postoji više modela i proizvođača, tako da treba sagledati ponudu prodavnica. Cene se razlikuju, ali je načelno ovo dobra investicija jer je jednokratna – bicikl će nam služiti godinama, naročito u poređenju sa mesečnim izdacima za teretanu. Ipak, na izbor će prevashodno uticati činjenica da li želimo da treniramo rekreativno ili profesionalno pošto će druga varijanta iziskivati sobni bicikl naprednijih performansi, koji može podneti veće opterećenje i koji je samim tim i skuplji. Potom, on treba da bude usklađen i sa visinom, kilažom i godinama vežbača kako bi sama aktivnost bila udobna. Važni su i elementi bicikla koje treba proveriti, na primer sedište, da li je udobno, da li postoji mogućnost podešavanja visine, te pedale, da li se kližu, odnosno, poseduju li dodatne trake kojima se pričvršćuju stopala. Naposletku, bitan je faktor i da li želimo da imamo dodatnu opremu, poput zvučnika ili držača za tablet. Osim klasičnih prodaja sobnih bicikala, postoje i oni sa leđima, koji omogućuju konstantno uspravno držanje i manji napor leđima, te upravo taj detalj pri izboru može biti presudan.

VIŠESTRUKA NAMENA

Sobni bicikl je izuzetno funkcionalan kako zbog razvijanja navike vežbanja, tako i zatezanja figure i uopšte održavanja zdravlja, gde možemo pratiti i sopstveni napredak. Zbog jednostavnog i bezbednog korišćenja sjajan je izbor za sve uzraste. Takođe, koristi se i prilikom terapija zbog različitih povreda, posebno kada su u vezi sa kolenima, te je njegova uloga i medicinska jer služi oporavku.Srodni tekstovi:


Maštovit i jedinstven ketering za dečje rođendane

Organizacija rođendana za mališane postalo je pravi splet poslova i aktivnosti, jer su u pita...

Detaljnije

Kako da deca savladaju engleski jezik uz pomoć društvenih igara

Engleski jezik je jedan od najrasprostranjenijih govornih jezika a njegovo poznavanje iz godine u go...

Detaljnije

Teen soba: Kako zadovoljiti želje roditelja i potrebe tinejdžera

 Biti roditelj je divno iskustvo koje, i pored svih iskušenja koja dolaze uz njega, ima ...

Detaljnije

Kada se koriste i šta obezbeđuju najbolje kapi za sinuse

Akutno zapaljenje, jak bol i hronični sinuzitis, samo su neke od zdravstvenih tegoba koje ljudi mogu...

Detaljnije
Copyright © 2018 Decije ćoše. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS